Un deputat de Argeș își donează leafa pentru 4 fete care au luat 10 la Evaluarea Națională. Nicolae Georgescu: „Notele de excepție trebuie premiate”
Surse politice au precizat pentru Gândul că deputatul de Argeș Nicolae Georgescu își va dona indemnizația pentru cele patru fete din județ care au obținut media 10 la Evaluarea Națională. Contactat de Gândul, parlamentarul a confirmat gestul. Spune că nu-și donează indemnizația pentru imagine, ci pur și simplu, fiind și profesor, i se pare firesc ca rezultatele de excepție să fie răsplătite.
„Da, este adevărat. Eu de câțiva ani obișnuiesc ca la sfârșitul Evaluării Naționale să-i premiez pe cei care au rezultate de excelență. Nu vreau să-mi fac imagine cu acest gest, sau să mă laud. Nu am vrut niciodată să fac public acest demers. Eu sunt și profesor, și țin foarte mult la copii. Consider că tinerii cu rezultate foarte bune trebuie premiați”, a declarat Nicolae Georgescu pentru Gândul.
Potrivit deputatului, patru fete vor primi indemnizația acestuia.
„Anul acesta le voi premia pe cele patru fete din județul Argeș care au obținut media 10 la Evaluarea Națională. Trei dintre cele patru fete sunt chiar din școala unde eu am fost director până în anul 2016, și unde, în continuare sunt profesor de istorie. Statutul de parlamentar nu este incompatibil cu cel de profesor. Îmi place să țin legătura cu școala. Mai ales că în politică azi ești mâine nu mai ești”, mai spune deputatul.
La nivelul întregii țări, 65 de elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024
Indemnizația deputatului este de 12.000 de lei, iar fetelor le revin câte 3.000 de lei fiecare. Este vorba de indemnizația de deputat pe luna iunie.
La nivelul întregii țări, 65 de elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024, arată datele comunicate de Ministerul Educației. Totodată, peste 74% dintre elevi au luat medii peste 5. Analiza datelor arată că acesta este cel mai mic procent din ultimii 4 ani, o scădere cu aproape 2 puncte procentuale față de anul trecut.
Ministrul Educației, Ligia Deca, crede că elevii și-au îmbunătățit rezultatele, reușind să obțină la Evaluarea Națională note mai bune decât la simularea din urmă cu patru luni. Specialistul în politici educaționale crede însă că această comparație este greșită, pentru că la simulare elevii au primit subiecte mult mai grele decât la testele de la Evaluarea Națională.