VIDEO. Mii de români au dat iama cu mii de mașini pe plajele sălbatice din țara noastră. Cea mai mare aglomerație a fost la Vadu

VIDEO. Mii de români au dat iama cu mii de mașini pe plajele sălbatice din țara noastră. Cea mai mare aglomerație a fost la Vadu
Foto: Facebook
Publicat: 29/06/2020, 16:57
Actualizat: 06/04/2021, 20:16

Administraţia Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţat luni că la finalul săptămânii plajele sălbatice au fost luate cu asalt de turişti, fiind, zilnic, 8.000 de persoane cu 3.000 de maşini pe plaja Vadu.

Potrivit sursei citate, sute de turişti nu au respectat regulile într-o rezervaţie naturală, au călcat cu maşinile şi rulotele vegetaţia şi au campat pe plajă, fiind aplicate amenzi.

 „Weekend pe plajele sălbatice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării! În acest weekend plajele sălbatice de la Vadu, Corbu şi Capul Midia, din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au fost luate cu asalt de către turişti.

Au fost estimați zilnic 8.000 de turiști cu 3.000 de mașini la Vadu

Astfel, pe plaja Vadu au fost estimaţi în fiecare zi din weekend peste 8.000 de turişti cu 3.000 de maşini, pe plaja Corbu, 1.700 de turişti şi 480 maşini, iar pe plaja Midia 320 de turişti şi 150 maşini.

Din păcate, mulţi dintre aceştia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turişti au călcat cu maşinile şi rulotele vegetaţia existentă în habitatele de interes comunitar şi au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente şi au aplicat amenzi”, a anunțat, luni, ARBDD.

Weekend pe plajele sălbatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării!

Weekend pe plajele sălbatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării!În acest weekend plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, au fost luate cu asalt de către turiști. Astfel, pe plaja Vadu au fost estimați în fiecare zi din weekend peste 8000 de turiști cu 3000 de mașini, pe plaja Corbu, 1700 de turiști și 480 mașini, iar pe plaja Midia 320 de turiști și 150 mașini. Din păcate, mulți dintre aceștia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turiști au călcat cu mașinile și rulotele vegetația existentă în habitatele de interes comunitar și au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente și au aplicat amenzi. Reamintim că zonele costiere naturale Vadu și Corbu fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de “Site Natura 2000” incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial. Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înțeleagă că este nevoie de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare.

Publicată de ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii pe Luni, 29 iunie 2020

„Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înţeleagă că este nevoie de un comportament responsabil”

Zonele costiere naturale Vadu şi Corbu fac parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi au statut de “Site Natura 2000” incluzând habitate specifice şi specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european şi mondial.

„Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înţeleagă că este nevoie de un comportament responsabil faţă de natură, respectând regulile de vizitare”, a mai transmis organizaţia.

Amenzi și pentru construcții ilegale pe plaje

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral își ia în serios rolul de stăpân al plajelor. Nici bine n-a început sezonul, că ABADL a și aplicat amenzi în valoare totală de 70.000 de lei unor firme care fie nu au respectat măsurilor stabilite în urma controalelor anterioare, fie au realizat construcții ilegale pe plajele administrate.

Potrivit unui comunicat de presă al ABADL, inspectorii instituţiei au notificat 47 de operatori pentru dezafectarea construcţiilor ilegale amplasate pe plajele litoralului românesc. Este vorba despre 35 operatori de plajă din Năvodari, 11 din Constanţa şi unul din Vama Veche, mulţi dintre aceştia atacând în instanţă somaţiile pentru demolare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Alertă roșie în Italia, unde doi vulcani au erupt în același timp. Măsura de urgență...
BAC 2024 | Avem subiectele care au picat la limba maghiară, la proba de azi...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Cum a ajuns un bărbat din Olanda să aibă 1.000 de copii cu sute de...
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!'...
S-a pozat în costum de baie, dar toți au CRITICAT-O că s-a îngrășat mult! Mesajul...
Vremea 8 iulie - 5 august 2024. Val de aer tropical în Luna lui Cuptor....
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Decizia luată de soțul Ilenei Stana Ionescu: Va fi incinerată. Cu ce explicații vine acesta:...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Euro 2024: Germania îl convoacă pe ambasadorul Turciei. Disputa privind salutul lupului ia amploare
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
Vestea dimineții despre Corina Chiriac. Marea artistă a....
Armată obligatorie pentru femei. Decizia pune țara pe jar
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre...
Maria Constantin, despre momentul când Marcel Toader a extras abuziv sume mari din contul Gabrielei...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
George Rotaru, povestea primului român care a concertat la Las Vegas | EXCLUSIV „ALTCEVA CU...
×