VIDEO | Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, avertizează: ”Nu voi ezita să iau măsuri împotriva celor care întârzie lucrările”

Publicat: 13 08. 2023, 14:13
Actualizat: 13 08. 2023, 14:15

This browser does not support the video element.

Marile șantiere au intrat în vizorul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Ministrul a verificat stadiul lucrărilor pe mai multe șantiere și a avertizat că în situațiile în care contractele nu se respectă, se vor aplica sancțiuni.

Timp de o săptămână. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a mers pe teren și a verificat stadiul lucrărilor pe mai multe șantiere din țară. În urma controalelor făcute, ministrul a constat că pe unele șantiere lucrările sunt în grafic, dar pe altele ritmul trebuie accelerat.

”Infrastructura de transport din România are o importanță strategică. Situația din Ucraina dovedește că fără rutele de transport, navale, feroviare și rutiere românești, contextul geopolitic în ansamblu ar fi mult mai dificil. Tocmai de aceea trebuie să accelerăm implementarea tuturor proiectelor de infrastructură și să aplicăm sancțiuni acelor constructori care nu înțeleg că respectarea contractelor are mize mult mai mari”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Grindeanu a promis că verificările vor continua în perioada următoare, iar acolo unde situația o impune, se va acționa în consecință.

”Voi verifica în continuare șantierele și nu voi ezita să iau măsuri împotriva celor care întârzie sau blochează nejustificat lucrările”, a adăugat Grindeanu.

Iată cum contabilizează ministrul Transporturilor rezultatele acțiunilor din ultima săptămână:
-semnarea contractului pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonul 1 (17,7 km) al Drumului Expres Craiova-Pitești
-verificarea lucrărilor pe șantierul de cale ferată Apața-Cața (28,2 km), stadiu nesatisfăcător, potrivit prevederilor contractuale
-verificarea stadiului lucrărilor pe șantierul Chețani-Câmpia Turzii. Mobilizare bună a constructorului pe cei 16 km, circulația ar putea fi deschisă în 2023.
-mobilizare bună pe cei 42,3 km ai secțiunilor Nădășelu -Zimbor și Zimbor -Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania
-lucrările pe secțiunea Nușfalău-Suplacu de Barcău (13,55 km) au ajuns la stadiul de 95%. Borna de 1000 de km de drum de mare viteză ar putea fi atinsă în septembrie.
-tronsonul feroviar Gurasada – Simeria: este nevoie de o mai bună mobilizare pentru finalizarea lucrărilor în 2024.

Ministrul Grindeanu a avut, în paralel, și discuții cu partenerii strategici din SUA, Comisia Europeană și Republica Moldova pentru exportul cerealelor din Ucraina.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Planul lui Sorin Grindeanu, a doua oară la Transporturi: „La sfârșitul lui 2024, să avem cel puțin 200 km de drum expres sau autostradă”

VIDEO | Sorin Grindeanu, despre păstrarea portofoliului de la Transporturi după rotativă: „Nu e mai importantă persoana ta, oricât de vedetă te crezi”