Voucherele sociale pentru alimente se dau și în 2024. Cine primește BANI de la stat
Voucherele sociale pentru alimente se dau și în 2024, anunță autoritățile. În plus, anul viitor, și mai mulți români vor primi bani de la stat.
Aceste sume, oferite sub forma unor vouchere, pot fi folosite la cumpărături alimentare.
Vouchere de 250 de lei, la fiecare două luni
Persoanele aflate în situații vulnerabile sunt eligibile pentru a primi și în 2024 vouchere sociale pentru alimente și mese calde. Cardurile vor fi încărcate cu suma de 250 de lei la fiecare două luni.
Însă, veștile bune nu se opresc aici. De fapt, abia acum urmează: plafonul veniturilor persoanelor care primesc aceste vouchere sociale va fi majorat la 2000 de lei. În prezent, este stabilit la 1700 de lei.
Astfel, arată Antena 3, un număr mai mare de români va primi vouchere pentru alimente.
Beneficiarii voucherelor sociale pentru alimente și mese calde sunt următorii:
- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special;
- copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu;
- familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere și familiile monoparentale cu venituri mici;
- familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.
Pe de altă parte, tot pentru a veni în sprijinul populației, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat o veste bună pentru aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie:
„Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe. În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024”.
În acest sens, MIPE va iniția demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat.
„Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal”, a mai spus Câciu.
Citește AICI mai multe.