160.000 de prezervative, pregătite pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivii sunt îndemnați să nu le folosească în Satul Olimpic și să le ia acasă

Publicat: 03 06. 2021, 10:45
Actualizat: 03 06. 2021, 10:46
Tradiția împărțirii de prezervative datează din 1988 / Sursă FOTO: Shutterstock

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au pregătit 160.000 de prezervative care sunt oferite sportivilor care participă la competiției. Fiecare persoană ar urma să primească 14 prezervative, însă organizatorii îi îndeamnă pe participanți să nu le folosească în timpul competiției, ci să le ia acasă.

Comitetul Olimpic Internaţional îi îndeamnă pe cei 11.000 de sportivi care urmează să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo să nu folosească în Japonia, ci să le păstreze pentru când se întorc în țările lor. Îndemnul vine pe fondul măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Astfel, comitetul îi informează pe sportivi că trebuie să păstreze distanţa socială şi să evite îmbrăţişările şi atingerile cu mâna.

Prezervativele oferite sportivilor, metodă de „conștientizare”

Comitetul de Organizare a Olimpiadei de la Tokyo a transmis marți, 2 iunie, faptul că speră ca prezervativele „să ajute la conștientizare”.

„Intenţia şi scopul nostru nu este ca sportivii să folosească prezervativele în Satul Olimpic, ci să contribuim la conştientizare, aceştia putând să le ia înapoi în ţările lor

COMITETUL DE ORGANIZARE A OLIMPIADEI DE LA TOKYO

Organizarea Jocurilor Olimpice a atras critici încă din luna februarie când organizatorii au anunțat programul de conștientizare referitor la prezervative și au publicat un ghid de 33 de pagini în care îi îndemna pe sportivi să minimizeze cât pot contactul și interacțiunea fizică cu alte persoane.

Însă în ghid nu se fac precizări despre actul sexual, ci sunt date sfaturi și recomandări privind distanțarea socială.

Tradiția împărții prezervativelor la jocurile olimpice datează din 1988, atunci când lumea realizase ce pericol reprezintă HIV și începuseră campaniile promovare a sexului în siguranță și de prevenire a transmiterii virusului.

Gimnasta Larisa Iordache s-a calificat din partea României pentru a doua oară la Jocurile Olimpice iar luptătorul Albert Saritov s-a calificat la competiție după ce a obținut o poziție foarte bună la Turneul Mondial de Calificare Olimpică, organizat la Sofia, Bulgaria.