Prima pagină » Sport » A fost etapă de STREET în Campionatul Național de Drift. Ce s-a întâmplat

A fost etapă de STREET în Campionatul Național de Drift. Ce s-a întâmplat

A fost etapă de STREET în Campionatul Național de Drift. Ce s-a întâmplat

Zeci de tineri amatori au concurat în weekend, pe circuitul Transilvania Motor Ring, la a treia etapă din Campionatul Național de Drift, clasa Street, desfășurată în cadrul unui proiect național care se desfășoară sub sloganul „Deșteaptă-te române! Campionii sunt pe circuit, nu pe șosele”, având ca scop reducerea numărul de accidente rutiere și a victimelor în trafic.

După două zile de competiție, victoria de la clasa Street Open i-a revenit lui Darius Radu, în timp ce pe poziția secundă s-a clasat Adrian Mirea, iar Mihai Zăvoian a completat podiumul. Anul acesta vor mai avea loc două astfel de etape, la București și din nou pe circuitul din județul Mureș.

A fost etapă de street în Campionatul Național de Drift

Organizatorii au permis tuturor pasionaților să se înscrie, singura regulă fiind ca aceștia să dețină o mașină cu tracțiune spate, cu ITP și RCA valabile, dar și, evident, permis de conducere. „Ne-am bucurat să vedem că mulți tineri aleg să fie aici pentru acea nevoie de adrenalină, într-un cadru sigur și controlat. Din experiență, o parte dintre ei vor deveni piloți profesioniști. Avem deja câteva exemple pozitive în campionat”, a spus Denis Manea, vicepreședintele Rodrift.

Pe lângă posibilitatea de a-și testa abilitățile într-un cadru controlat, tinerii pasionați au beneficiat și de cursuri de pregătire din partea unor instructori avizați, așa cum sunt Răzvan Frățianu, Gabi Imre și Răzvan Stan, toți cu experiență vastă în drift.

De asemenea, piloți profesioniști au fost prezenți pentru a-și testa mașinile de competiție înaintea marilor etape, iar o parte dintre spectatorii prezenți chiar au avut ocazia de a sta în dreapta acestora pentru o tură de circuit.

„Am vrut să le arătăm atât frumusețea acestui sport, cât și pericolul dacă ar face așa ceva pe stradă, în trafic. Cred că putem oferi un exemplu pozitiv prin aceste evenimente”, a afirmat Bogdan Pădurariu, pilot de peste 10 ani în Campionatul Național de Drift.

Proiectul își propune să educe și să sensibilizeze tinerii șoferi

„Vrem să îi scoatem de pe stradă, să nu mai existe demonstrații ilegale sau curse de acest gen. Făcând pe șosele acele manevre în trafic își pun în pericol nu doar viața lor, dar și pe celorlalți din jur.

Din păcate, încă avem astfel de accidente și cred că ar trebui să începem să ne implicăm foarte activ în educarea populației”, a spus Răzvan Frățianu, dublu campion național de drift, dar și parte din staful Rodrift în acest proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului prin SDC.

Proiectul își propune să educe și să sensibilizeze tinerii șoferi cu privire la pericolele conducerii imprudente și la importanța respectării regulilor de circulație, scopul principal fiind reducerea numărului de accidente rutiere și a victimelor din trafic.

Andrei Lazăr este jurnalist online de 8 ani, de-a lungul timpului activând însă și în radio și tv (Realitatea FM și Europa FM). A absolvit Școala Superioară de Jurnalistică, a scris pentru ... vezi toate articolele

Citește și