Stadionul „Arcul de Triumf” a fost inaugurat, vineri seara, în prezența premierului Ludovic Orban și a consilierul său Gică Popescu, a Primarului Capitalei, Nicușor Dan, dar și a ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan.
Acesta este al doilea finalizat, dintre arenele pentru EURO, după cel din Ghencea, care a fost și el inaugurat recent.
Mă bucur că sunt prezent la inaugurarea unui nou stadion pentru București. Acest stadion va fi templul rugbyului românesc și va fi un stadion dedicat sportului. Sperăm să găzduiască Campionatul European de rugby din 2022. Doresc echipei naționale de rugby multe succese pe acest stadion și sperăm să vedem cât mai multe performanțe pe acest stadion. Acest stadion a fost finalizat înainte de termen”, a declarat prim-ministrul, cu această ocazie.
La rândul său, fostul mare fotbalist Gică Popescu a afirmat că este foarte bucuros pentru inaugurarea stadionului.
Sunt foarte fericit că inaugurăm acest stadion foarte modern. Sunt foarte puține stadioane care au dotările pe care le are Stadionul Arcul de Triumf. Este cel mai modern centru de recuperare pe care l-am văzut și, credeți-mă că am văzut multe. Mulțumesc premierului și ministrului Sportului Ionuț Stroe pentru că acest proiect a avut un moment de cumpănă pe care l-am depășit. Mai avem un singur hop, Stadionul Giulești”, a spus Gică Popescu.
Ministrul Ion Ștefan a declarat că întreg complexul Stadionului „Arcul de Triumf” are în componență cel mai modern din centru de recuperare pentru sportivi.
Iată că suntem împreună din nou, după doar o săptămână, la un eveniment important pentru lumea sportului: finalizarea stadionului Arcul de Triumf. La fel ca la stadionul Steaua vorbim de un complex sportiv, care are în componența lui cel mai modern centru de recuperare pentru sportivi. Încă o dovadă că se poate și în România. Mulțumesc antreprenorului, firmei constructoare și celor care au trudit”, a afirmat Ion Ștefan.
Primarul Nicușor Dan s-a declarat încântat de noul proiect, afirmând că este timpul ca Bucureștiul să fie pus pe harta marilor evenimente sportive.
Avem contructori, trebuie doar să îi plătim conform graficului și să le cerem să lucreze conform graficului. Asta a început să se întâmple la Compania Națională de Investiții și asta se va întâmpla la Primăria Capitalei, după ce vom reuși să fixăm situația financiară. Sunt bucuros de inaugurarea acestui stadion, după cel din Ghencea, urmează cel din Giulești. E nevoie să punem Bucureștiul pe harta marilor evenimente sportive, după cum e nevoie să punem Bucureștiul pe harta marilor evenimente culturale. Pentru asta și oamenii din sport, cultură și business au tot suportul meu și pentru asta este nevoie de o colaborare între Guvernul României și Primăria Capitalei, iar pentru asta primul ministrul și-a arătat disponibilitatea pentru astfel de colaborări. Sunt foarte fericit să fiu astăzi aici”, a declarat edilul.
Stadionul „Arcul de Triumf”, situat în nordul Bucureștiului, are o capacitate de 8.207 locuri, iar pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde și spații urbane exterioare, o parcare subterană, un centru pentru recuperarea sportivilor cu cameră hiperbară pentru terapia cu oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP.
Costul lucrărilor a fost de 24 de milioane de euro, fiind realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, potrivit Prosport.
UEFA a anunţat, joi, că România şi Georgia vor găzdui împreună turneul final al Campionatului European de fotbal Under-21 din anul 2023.
După acest anunț, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat că organizarea Campionatului European de tineret din 2023, alături de Georgia, reprezintă un mare succes pentru România.
Găzduirea Campionatului European din 2023 înseamnă un mare succes pentru România şi implicit oportunitatea de a ne dezvolta şi mai mult baza de selecţie pentru fotbalul românesc, dar şi posibilitatea de a contribui decisiv la creşterea numărului de jucători implicaţi în fotbal, precum şi a investiţiilor din partea cluburilor în propriile echipe de copii şi juniori. România a primit onoarea şi responsabilitatea de a găzdui EURO 2020, de a organiza tragerea la sorţi pentru acest Campionat European, apoi întreg turneul EURO pentru U19 de anul viitor. În acelaşi timp, Georgia a ratat finala Europa League de anul viitor şi şansa EURO 2020. Dacă privim lucrurile din această perspectivă, este clar că şi alte ţări merită să capete această experienţă şi vizibilitate europeană. Totodată, UEFA a apreciat în repetate rânduri capacitatea de organizare a echipei FRF, avem o echipă de profesionişti care lucrează excelent cu colegii din UEFA Events, ceea ce m-a determinat permanent să fiu încrezător în şansele ţării noastre”, a spus Burleanu, potrivit site-ului oficial al FRF.
Burleanu a mai afirmat că, prin găzduirea EURO 2023, reprezentativa de tineret a României va fi prezentă la al treilea turneu final consecutiv, iar obiectivul este calificarea în ediţia următoare a Jocurilor Olimpice, Paris 2024.