Cunoscutul actor Mitică Popescu a murit, marți, la vârsta de 86 de ani. El era internat la Spitalul Elias din București.
Se știe că Mitică Popescu era un fan al Rapidului, fiind prezent la multe dintre meciurile giuleștenilor.
„Mă duceam și a fost în „B”, la ora 11, nu se televiza pe atunci un meci de „B”, matineul era lege pentru Divizia B.
Erau tradiționalele derby-uri de „B” cu Progresul, cu Sportul Studențesc, au fost și cuplaje pe „Republicii”… mai erau din București Metalul, Autobuzul, Mecanică Fină, Automatica…
Și venea, domnule, lume la Divizia B, mai țineți minte „23 August” plin la un Rapid – Progresul prin… 1979, 1980… 80.000 de spectatori au fost, s-a și televizat, o premieră cred pentru Divizia B… A pierdut Rapid cu 3-1 și a promovat Progresul”, a povestit îndrăgitul actor pentru Fanatik.
„Eu nu sunt „bolnav”, puneți ghilimelele de rigoare, la fotbal. Mă uit la fotbal, mă duc la fotbal ca la spectacol. Pe care îl găsesc mai mult la ăia de „afară”. Deși, în ultimul timp, de exemplu, tripleta de artiști, fără ghilimele, de la PSG, Messi, Mbappe și Neymar parcă au uitat fotbalul pe care îl știau. Mi-au rămas datori”, a continuat Mitică Popescu.
Marele actor a dezvăluit un amănunt inedit din cariera celebrului portar Rică Răducanu, într-o intervenție la Realitatea TV:
„Rapidul de când eram eu elev… avea o pepinieră la fosta fabrică Mociornița, Flacăra Roșie, în divizia C. Rică a fost reparator de mașini de cusut la Flacăra Roșie.
El la început era centru înaintaș. Și la un meci s-a întâmplat că nu aveau portar, s-a accidentat… și a intrat Rică în poartă. A fost foarte bun, atunci și-a început cariera”.
„Cu mare durere vă anunțăm că Mitică Popescu s-a alăturat Galeriei din Ceruri.
Fostul mare actor a fost îndragostit de Rapid, fiind mai mereu prezent în tribunele Giuleștiului.
Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei și prietenilor! Drum lin!”, a anunțat și FC Rapid.
Mitică Popescu s-a născut în București, pe data de 2 decembrie 1936. A fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță.
Mitică Popescu a avut o activitate de peste 50 de ani, timp in care a interpretat roluri memorabile, în sute de piese de teatru și în filme: ”De ce se trag clopotele, Mitică?” (1981) și ”Moromeții” (1987).
Acum 13 ani, actorul a primit „Premiul pentru întreaga activitate”, în cadrul Galei Uniter.
Timp de 20 de ani a fost prezentator al emisiunii “D-ale lui Mitică”, de la TVR 2.