Alcaraz, după ELIMINAREA șoc de la US OPEN: Nu sunt suficient de PUTERNIC mental

Publicat: 30 08. 2024, 15:16
Actualizat: 30 08. 2024, 21:15
Sursa foto: Profimedia

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, numărul 3 mondial, a fost eliminat în mod surprinzător de olandezul Botic van de Zandschulp în turul secund de la US Open.

Suprafața dură de joc de la US Open demonstrează încă o dată de ce marii favoriți pot fi eliminați încă din rundele preliminare. Tânărul Alcaraz (21 ani), locul trei mondial, a simțit pe pielea sa ce înseamnă să cedezi presiunii turneului american. Adversarul său, necunoscutul Botic van de Zandschulp (28 ani), aflat în top 100 ATP, l-a pulverizat pe iberic în trei seturi, cu 6-1, 7-5, 6-4, informează Il Messaggero.

„Nu sunt suficient de puternic mental, nu am ştiut să răspund pe serviciu. Vreau să subliniez că adversarul meu a jucat foarte bine. Mă aşteptam la un meci facil, la multe erori din partea lui. În schimb, am făcut foarte multe greşeli pe care oponentul a știut să le exploateze.

Poate şi calendarul competiţional a fost prea încărcat. Am jucat foarte multe meciuri în ultima perioadă: la Roland-Garros, Wimbledon, Jocurile Olimpice şi poate nu am avut atât de multă energie pe cât îmi imaginam. Dar nu vreau să folosesc asta ca o scuză. Cred doar că am nevoie de mai multă odihnă înaintea marilor turnee. Voi reflecta la această partidă”, a declarat Alcaraz după meci.

Alcaraz, care a devenit campion la US Open în 2022 şi a câștigat turneele Roland Garros şi Wimbledon în acest an, nu a mai fost eliminat în această fază la un turneu major din 2021, la primul său sezon în circuit.

CITEȘTE ȘI:

Djokovic trece cu EMOȚII în turul trei al US Open. Tenismenul a fost la un pas de ACCIDENTARE