Alexandru Chipciu a revenit la NAȚIONALĂ după o pauză de cinci ani: „Nu mă mai gândeam să mă reîntorc, nu mai aveam în cap asta”

Publicat: 05 09. 2024, 09:44
Actualizat: 05 09. 2024, 09:46

Alexandru Chipciu, 35 de ani, convocat la echipa națională după cinci ani de pauză, a vorbit despre revenirea la prima reprezentativă și meciurile din Liga Națiunilor.

România întâlneşte Kosovo la data de 6 septembrie, , de la ora 21:45, la Priștina, şi Lituania, la 9 septembrie, ora 21:45, la Bucureşti. Sunt primele meciuri ale tricolorilor în Liga Naţiunilor 2024-2025.

Lotul echipei naţionale s-a reunit duminică la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, fiind prima acțiune cu Mircea Lucescu ca selecționer, care a revenit pe banca tehnică a României după 38 de ani.

Alexandru Chipciu a revenit la națională după o pauză de cinci ani: „Nu mă mai gândeam să mă reîntorc, nu mai aveam în cap asta”

Alexandru Chipciu este al doilea cel mai în vârstă jucător din lotul convocat de Mircea Lucescu pentru meciurile cu Kosovo şi Lituania din Liga Naţiunilor, primul fiind portarul Florin Niță, 37 de ani.

„Eu am fost motivat să revin la naţională, dar nu a fost un scop al carierei mele. Clar naţionala este maximum pentru fiecare jucător, e frumos să te întorci. Înainte de EURO citeam presa şi se vorbea atunci de mine, şi începusem să cred aşa un pic, dar acum, chiar nu mă mai gândeam să mă reîntorc, nu mai aveam în cap asta”, a spus Alexandru Chipciu, la FRF TV.

„Pare că n-am lipsit aşa de mult de la naţională, poate de unde am venit de mic aici, la Mogoşoaia, din 2005, când eram la Under-15. Nu s-a schimbat nimic aici, doar am îmbătrânit noi, aşa mi se pare. De la ultima prezenţă la naţională de acum cinci ani s-au schimbat mulţi antrenori… şi jucători, pe mulţi i-am prins atunci când debutau la naţională, erau foarte tineri”, a completat acesta.

Mă salvează Niţă acum (n.r. – portarul Florin Niţă, 37 de ani), că altfel aş fi cel mai în vârstă din lot. Însă mie îmi place ce fac, încă sunt competitiv. Competiţia pe teren mă face să mă simt viu şi copil în spirit. De asta şi vreau să mă fac antrenor, ca să mă ţin în priză – Alexandru Chipciu