Ana Maria Bărbosu a spus acum de ce a plâns în finala de la JO Paris! Plus o comparație tristă: „Nu mi-a trecut prin cap că există așa ceva”

Publicat: 27 10. 2024, 09:00

În finala de la sol, Ana Bărbosu a câștigat bronzul, dar americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi după ce i s-a mărit nota, sportiva din SUA s-a clasat a treia în concurs.

Totuși, Ana Maria Bărbosu a obținut bronzul la sol la Jocurile Olimpice Paris 2024, dar după memoriile depuse de către federație și COSR la TAS.

Gimnasta a primit în cele din urmă medalia, într-o festivitate ce a avut loc la COSR.

Ana Maria Bărbosu a spus acum de ce a plâns în finala de la JO Paris! Plus o comparație tristă: „Nu mi-a trecut prin cap că există așa ceva”

Ana Maria Bărbosu a povestit, potrivit podcastului Business Philosophy: „Chiar nu mi-am dorit să-mi scape lacrimile. Pentru mine a fost un obiectiv atins să intru în finală. Tot ce a urmat după, mi-am spus că este un bonus. Lacrimile au fost pentru că m-am ofticat că nu m-am putut bucura de rezultat”.

Gimnasta a mai spus, pentru sursa citată, și care sunt diferențele de pregătire. Dacă în țară o sală de gimnastică nu are dotări de top, în schimb în Germania totul e la alt nivel.

„Cred că am reușit un lucru extraordinar, să aducem medalie olimpică după 12 ani de pauză, în condițiile în care l-am obținut. Pentru că nemaifiind rezultate, gimnastica a fost mai neglijată.

Și în ciuda acestui fapt, noi am lucrat cu ce am avut. Când am mers în cantonament în Germania, am rămas mască la ce infrastructură și ce aparate au acolo. Exista o platformă la sărituri pe care o ridicai dintr-o telecomandă. Când am văzut acel lucru nici nu mi-a trecut prin cap că există așa ceva. La noi trebuie să construim din calupi, să îi ducem dintr-o parte în alta a sălii, iar la sfârșitul antrenamentului îi ducem la loc.

Sunt diferențe uriașe între sălile noastre și cele de afară. Dar totuși noi am făcut rezultate cu ce am avut și sper că va exista mai multă susținere din partea autorităților pentru gimnastică. Pentru că este nevoie de saltele.

Există sălile de lot cu un nivel destul de bun de aparatură, dar la sălile de club unde încep copiii, nu sunt saltele, este aparatură veche. Și acolo noi ne dorim copii din urmă, dar nu avem pe ce să vină”.