Antoine Griezmann se retrage din naționala de FOTBAL a Franței

Publicat: 30 09. 2024, 20:47
Sursa foto: Profimedia

Fotbalistul francez în vârstă de 33 de ani a luat decizia de a se retrage de la națională după ce a purtat o discuție sinceră cu selecționerul Didier Deschamps.

Antoine Griezmann şi-a anunţat luni, retragerea din echipa naţională a Franţei, cu care a câştigat titlul mondial în 2018, relatează L’Equipe. Vicecăpitanul „Cocoșului Galic” a făcut public anunţul prin intermediul unei rețele de socializare.

„De astăzi, închid acest capitol al vieţii mele. Cu profundă emoţie vă anunţ retragerea mea ca jucător al echipei Franţei, după zece ani incredibili. E timpul pentru mine să întorc pagina şi să las loc noii generaţii

Mulţumiri antrenorului, fanilor pentru încredere şi susţinere în toată cariera mea internaţională, lucruri esenţiale dezvoltării mele sportive”, a transmis Griezmann.

Alături de naționala țării sale a cucerit Cupa Mondială din 2018 și a jucat alte două finale, una de Campionat Mondial în 2022, iar alta de Campionat European în 2016, turneu la care a fost cel mai bun marcator. În total, Griezmann a adunat 137 de selecţii şi a marcat 44 de goluri

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Franţei, Didier Deschamps, i-a adus un omagiu mijlocaşului ofensiv, după ce acesta şi-a anunţat retragerea din echipă.

„După o lungă şi completă reflecţie, Antoine a decis să pună capăt carierei sale internaţionale minunate. Am avut recent o discuţie lungă despre acest subiect. De la debutul său în echipa Franţei, acum zece ani, el şi cu mine am menţinut o relaţie de încredere şi foarte sinceră.

Nu este niciodată uşor să tragi o linie la echipa Franţei, mai ales când a reprezentat-o atât de bine, atât de bine întruchipat. Este nevoie de curaj, luciditate şi onestitate, care nu au lipsit în analiza lui Antoine. Este meritul lui. Antoine a fost şi va rămâne un monument al fotbalului francez, unul dintre cei mai mari jucători din istoria sa”, a transmis Deschamps.

Grizemann vine după un EURO 2024 nereuşit din punct de vedere profesional, deși Franţa a jucat în semifinale.