Antrenorul Jurgen Klopp a primit cea mai înaltă DISTINCȚIE civilă din Germania pentru rezultatele deosebite obținute în carieră

Publicat: 01 10. 2024, 14:57
Actualizat: 01 10. 2024, 18:43
sursa foto: Profimedia

Antrenorul Jurgen Klopp fost distins în avans cu Ordinul German pentru Merit, cu ocazia Zilei Unităţii, care va fi sărbătorită joi.

Jurgen Klopp a scris istorie alături de echipa engleză de fotbal Liverpool, însă nici rezultatele obținute pe plan intern cu echipele Mainz și Borussia Dortmund nu sunt de neglijat. Pentru toată activitatea susținută în cariera sa de antrenor, Klopp a primit cea mai înaltă distincție acordată civililor din societatea germană.

Crucea Federală de Merit, denumirea insignei care se acordă oamenilor remarcabili devotaţi valorilor democraţiei i-a fost înmânată chiar de președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, într-o ceremonie desfășurată la Castelul Bellevue din Berlin, unde, pe lângă Klopp, au fost decorate alte 27 de persoane.

„Succesul şi faima nu l-au împiedicat niciodată pe Jurgen Klopp să acorde atenţie fiecărui sportiv în parte şi să-i vadă ca oameni. În plus, a acordat întotdeauna mult timp numeroşilor săi fani şi a acordat atenţie întregii regiuni în care locuia. De la Liverpool, cel mai popular german din Marea Britanie a contribuit decisiv la crearea unei imagini pozitive a Germaniei. Juergen Klopp a fost întotdeauna angajat social.

Totodată, mereu a sprijinit tinerii defavorizaţi, pledează pentru toleranţă şi arată cum se poate trăi în coeziune şi solidaritate. Klopp este cu adevărat un model şi un ambasador remarcabil al fotbalului, iar acțiunile sale depășesc granița sportului”, a declarat Steinmeier.

Jurgen Klopp a reușit să câștige campionatul englez de fotbal cu Liverpool, după trei decenii în care „cormoranii” nu au mai reușit această performanță. De asemenea, este multiplu finalist de Cupa Campionilor alături de Borussia Dortmund și Liverpool. Cu ultima a câștigat prestigioasa competiție în sezonul 2018–19, relatează Sportschau.