„În acest moment, existau toate condițiile ca meciul cu Spania să se desfășoare aici. Legea prevede ca, în cazul în care nu există o autorizație de protecție la incendii din partea ISU, să se ia măsuri suplimentare, să se facă un plan comun de măsuri între pompieri, salvare, ISU și toți ceilalți și să se desfășoare meciul în condițiile acestea. Este legală această soluție și a avut loc până acum. Odată cu spaima de după Colectiv, spaimă care a cuprins administrația din București, primarul a interzis meciurile. Am făcut împreună cu primăria, experții de la primărie, pompierii și ceilalti, deși nu era în atribuțiile mele, un proiect pentru un plan comun de măsuri de protecție și până la urmă primarul nu a avut curajul sau a urmărit altceva și nu vrut să pună în practică acest plan pentru a se desfășura meciul. Dacă din 2011 până în 2016 primăria s-ar fi preocupat să aducă buletine de analiză cum a depus acum, ar fi fost mult mai simplu. Ne-au adus, după un scandal mediatic, în 3 martie, de la un laborator din Italia care e superior celui ISU, și care spune că e de categoria B, deci se pot desfășura meciuri. Probabil că luni, în cadrul ședinței Comisiei, agreementul va fi oferit primăriei și deci se vor putea desfășura meciuri în viitor pe stadionul național”, a declarat Vasile Dîncu pentru ProTV.
Arena Națională, stadion care a costat 234 de milioane de euro și are o capacitate de 55.634 de locuri, a fost închis la începutul lunii noiembrie din pricina unor probleme ridicate de materialul din care este construit acoperișul retractabil. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a decis că stadionul poate fi folosit dacă Federația Română de Fotbal și Primăria București își asumă răspunderea, ISU neoferind aviz favorabil de funcționare.
Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat că își asumă răspunderea pentru redeschiderea stadionului în vederea disputării meciului amical cu Spania din 27 martie, însă primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, nu a dorit să facă acest lucru.