Argentina cucerește COPA AMERICA și devine deținătoarea record a competiției

Publicat: 15 07. 2024, 12:23
Sursa foto: Profimedia

Selecţionata Argentinei a învins cu scorul de 1-0 echipa Columbiei, grație unui gol marcat în prelungiri de atacantul Lautaro Martinez. Reușita aduce o nouă Copa America în vitrina argentinienilor, datorită căreia, dețin recordul competiției.

Argentina a reușit să-și apere pe Hard Rock Stadium din Miami titlul cucerit în urmă cu trei ani. Meciul a debutat la ora locală 21:22 (4:22 ora României), cu o întârziere de o oră şi 22 de minute, din cauza incidentelor petrecute la intrarea în stadion.

Finala disputată în compania selecționatei Columbiei s-a desfășurat echilibrat pe parcursul celor două reprize. De menționat este faptul că Lionel Messi, căpitanul Argentinei, a părăsit terenul în minutul 66 din cauza unei accidentări.

Antrenorul argentinienilor, Lionel Scaloni, a fost inspirat când l-a introdus pe teren în minutul 97 pe golgheterul competiției, Lautaro Martinez. Un sfert de oră mai târziu, marca singurul gol al partidei după o pasă în lateral a lui Giovani Lo Celso. Portarul Columbiei, Camilo Vargas, a parat slab șutul lui Martinez și mingea a intrat în poartă.

Argentina a închis jocul după unicul gol marcat și și-a adjudecat al 16-lea trofeu din cadrul competiției. Echipa antrenată de Scaloni devine astfel selecționata cu cele mai multe finale câștigate. Recordul a fost deținut anterior de Uruguay, cu 15 titluri, relatează The New York Times.