Arpad Paszkany este dispus să vândă o parte sau chiar toate acțiunile deținute la CFR Cluj

Publicat: 20 06. 2013, 17:17
Actualizat: 31 01. 2019, 18:59

Finanțatorul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, caută un investitor căruia să îi vândă o parte sau chiar toate acțiunile pe care le deține la tripla campioană a României și care să îl ajute la consolidarea clubului în elita Europei, informează insideworldfootball.com.

Conform sursei citate, Arpad Paszkany este dispus să vândă o parte sau chiar toate acțiunile clubului pe care l-a salvat de la faliment în urmă cu 12 ani, pe vremea când se afla în Liga a III-a.

„Am petrecut peste un deceniu concentrându-mă la dezvoltarea echipei și am consumat multă energie, timp și bani pentru a-mi împlini visul. Acum trebuie să fiu realist – știu că nu pot continua singur”, a spus Paszkany, care a menționat că a investit peste o sută de milioane de euro în clubul pe care îl susține din copilărie.

Divizia de Sports Advisory din cadrul KPMG se ocupă de căutarea unui investitor.

Printre persoanele juridice interesate s-ar afla, potrivit sursei citate, firme din China și Orientul Mijlociu.

În luna decembrie, CFR a reușit unul dintre cele mai bune rezultate din istorie, învingând pe Manchester United cu scorul de 1-0, chiar pe Old Trafford.

„Datorită participării în competițiile europene și a câștigurilor obținute din dezvoltarea jucătorilor și a transferurilor, noi conducem o afacere profitabilă. Ne-am apropiat de elita europeană și acum vrem să avem un loc stabil acolo. Totuși, pentru acest pas, mai avem nevoie de încă un imbold”, a completat Paszkany.

De când a fost preluată de Arpad Paszkany, CFR a câștigat trei titluri în Liga I (2008, 2010 și 2012), trei cupe ale României (2008, 2009, 2010) și Supercupa României (2009 și 2010).