Aryna Sabalenka a câştigat turneul de la US Open. „Mental am devenit foarte puternică”

Publicat: 08 09. 2024, 09:48
Actualizat: 08 09. 2024, 09:50

Aryna Sabalenka a învins-o pe Jessica Pegula şi a câştigat turneul de la US Open, scor 7-5, 7-5. Pentru sportiva din Belarus este al treilea titlu de Grand Slam din carieră, după Australian Open în 2023 şi 2024.

După meciul de la US Open, Sabalenka a fost intervievată de Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep și acum expert ESPN. Campioana a explicat că a devenit puternică mental și așa a reușit să câștige finala cu Pegula.

Finala a durat o oră și 54 de minute. Sabalenka a primit 3.600.000 de dolari pentru victoria sa și 2.000 de puncte în clasamentul WTA.

Aryna Sabalenka a câştigat turneul de la US Open

„Cred că mental am devenit foarte puternică. Am trecut prin multe pe teren și în afara terenului. Mi-am dat seama cum să-mi controlez emoțiile și să rămân echilibrată pe teren. Chiar și atunci când lucrurile nu merg după mine, îmi tot reamintesc: „Hai, Aryna. Ai trecut prin multe. Este doar un meci de tenis. Poți face față acestor emoții. Trebuie doar să te concentrezi pe lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a câștiga. Încet, lucrurile se vor îmbunătăți pentru tine. Cred că aceasta a fost cea mai mare schimbare. Cred că mi-am dat seama cum să-mi controlez emoțiile”, a declarat Aryna Sabalenka.

Iar, Jessica Pegula a declarat: „Au fost meciuri incredibile și două săptămâni frumoase. Măcar un set aș fi vrut să iau. Aryna e cea mai bună jucătoare pe hard. A fost o provocare grea pentru mine. Lovește tare, nu dă multe puncte. M-am bucurat că mi-am dat o șansă să câștig, dar cu atât am rămas. Mulțumesc celor din lojă, antrenorilor, celor cu pregătirea fizică. Ultima lună a fost nebună. Am mulți prieteni aici, cei din familie au venit să mă vadă. A fost o călătorie lungă. Mă bucur că sunt acasă, alături de voi. A fost neimaipomenit”.