Atacatorul campioanei la atletism Rebecca CHEPTEGEI a murit în spital/Sportiva a fost arsă de vie la 1 septembrie

Publicat: 10 09. 2024, 14:18
Atacatorul campioanei la atletism Rebecca Cheptegei a murit în spital

Dickson Ndiema, bărbatul care i-a dat foc atletei olimpice Rebecca Cheptegei, a murit la spital din cauza arsurilor suferite în timpul propriului său atac.

Incidentul a avut loc pe 1 septembrie în comitatul Trans Nzoia, din vestul Kenyei.

Ndiema, fostul iubit al Rebeccăi

Ndiema a avut o dispută aprinsă cu fosta sa iubită, Rebecca Cheptegei, în casa acesteia. La un moment dat, cearta celor doi a escaladat, iar Ndiema a stropit-o pe Cheptegei cu benzină și i-a dat foc, scrie publicația britanică Daily Mail.

În timpul atacului, Ndiema a suferit la rândul său arsuri pe aproximativ 30% din corp.

Ambii au fost duși de urgență la Spitalul Moi Teaching and Referral din Eldoret. Cheptegei, care a suferit arsuri pe 80% din corp, a murit săptămâna trecută din cauza insuficienței multiple de organe.

Inițial, Poliția plănuia să-l rețină pe Ndiema după ce s-ar fi recuperat suficient. Cu toate acestea, starea lui s-a agravat, iar oficialii spitalului au confirmat decesul său noaptea trecută.

Cheptegei s-a născut în Kenya, aproape de granița cu Uganda, dar fugit în țara vecină și a reprezentat-o în competiții atunci când cariera sa sportivă a început să prindă viteză.

Fost sergent în Forțele de Apărare ale Poporului din Uganda, Cheptegei a câștigat, în 2022, medalia de aur la cursa montană de urcare și coborâre din cadrul inauguralului Campionat Mondial de Alergare Montană și Trail din Thailanda.

De asemenea, Cheptegei a câștigat maratonul de la Padova, în Italia, la începutul aceluiași an, înainte de a termina pe locul al doilea la maratonul de la Abu Dhabi.

CITEȘTE ȘI:

Cele mai importante recorduri care au fost doborâte la JO Paris 2024

COG pune DECLINUL Germaniei la Jocurile Olimpice pe seama FINANȚĂRII ineficiente a sporturilor

Ion Țiriac, despre ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice: ”Foarte diferită. Ăsta este PARISUL zilei de astăzi, cu travestiții, cu homosexualii”