Prima pagină » Sport » Avertisment la pericolul OBEZITĂȚII infantile: „Frecventarea orelor de sport lasă de dorit”

Avertisment la pericolul OBEZITĂȚII infantile: „Frecventarea orelor de sport lasă de dorit”

Avertisment la pericolul OBEZITĂȚII infantile:

Gabriel Toncean, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport. a analizat situația sportului în rândul tinerilor și a tras câteva concluzii.

Fostul președinte al Federației Române de Culturism și Fitness spune că sedentarismul și alimentația deficitară reprezintă principalele cauze ale obezității infantile, iar părinții ar trebui să-i ajute pe cei mici în drumul către o viață sănătoasă.

Avertisment la pericolul OBEZITĂȚII infantile: „Frecventarea orelor de sport lasă de dorit”

“Primele două mari secrete ale campionilor sunt antrenamentele și hrana sănătoasă. Un campion se antrenează zilnic și se hrănește zilnic cât se poate de corect. De asemenea, menționez că este foarte greu să începi să faci performanță cu copiii, în condițiile în care sunt supraponderali.

Știm cu toții că majoritatea tinerilor și copiilor noștri practică sportul accidental. Frecventarea orelor de sport lasă de dorit, iar sedentarismul și alimentația deficitară sunt factorii determinanți ai obezității infantile.

Studiile demonstrează, fără drept de apel, că nutriția este esențială în dezvoltarea fizică și mentală a copiilor. În acest sens, părinții au un rol determinant în a-i convinge pe copii să facă sport și să mănânce sănătos. Primii pași pornesc întotdeauna de acasă.”, a declarat Gabriel Toncean la Radio Sport Total FM.

Care sunt soluțiile în momentul de față?

Oficialul ANS susţine că ar fi timpul ca în România să fie promovat un stil de viaţă sănătos, produsele româneşti, valorile româneşti şi că „va veni timpul când ne vom bucura de ceea ce cultivăm”.

„Trag un semnal de alarmă cu rugămintea ca cei care sunt în măsură să încerce să suplimenteze orele de educaţie fizică din şcoli.

În urmă cu câţiva ani cred că am trăit şocul, şocul vieţii mele, când am văzut că unul dintre miniştrii educaţiei a introdus pentru orele de educaţie fizică o carte. Copiii noştri au nevoie de mişcare, au nevoie de sport, au nevoie să fie activi.

Sigur, au nevoie şi de cărţi, dar să lăsăm cărţile pentru materiile specifice. La ora de educație fizică şi sport trebuie să avem activitate fizică”, a susţinut Toncean.

  • Potrivit specialiştilor, o alimentație bogată în legume şi fructe, consum de cereale integrale, înlocuirea prăjiturilor cu fructe, consumul de apă şi nu de alte băuturi îndulcite, limitarea consumului de sare la cel mult jumătate de linguriţă pe zi, încurajarea copilului să facă mișcare cel puțin 60 de minute în fiecare zi sunt măsuri de intervenţie aflate la îndemâna părinţilor pentru a preveni problemele de supraponderalitate şi obezitate.
Andrei Lazăr este jurnalist online de 8 ani, de-a lungul timpului activând însă și în radio și tv (Realitatea FM și Europa FM). A absolvit Școala Superioară de Jurnalistică, a scris pentru ... vezi toate articolele

Citește și