Avram și-a lansat candidatura pentru FRF: Nu am nevoie de susținerea unui clan de impresari

Avram și-a lansat candidatura pentru FRF: Nu am nevoie de susținerea unui clan de impresari
Publicat: 15/01/2014, 15:02
Actualizat: 10/10/2018, 07:40

Fostul președinte al CCA, Vasile Avram, care și-a lansat oficial, miercuri, candidatura la președinția FRF, precum și programul pe care dorește să-l implementeze, a declarat că nu are nevoie de susținerea unui „clan de impresari”, făcând astfel referire la contracandidatul său Gheorghe Popescu.

Vasile Avram sugerează că Gheorghe Popescu, un apropiat al lui Victor și Ioan Becali, ar putea duce fotbalul românesc în sfera de influență a celor doi frați impresari. Totodată, Avram a menționat că nu este reprezentantul niciunei academii de fotbal, precum Gheorghe Hagi, ci al tuturor celor implicați în acest fenomen.

„Când voi fi președinte, îi voi respecta pe toți la fel. Consider că activitatea îndelungată pe care am avut-o pe plan profesional mă recomandă pentru funcția de președinte al FRF. Candidez pentru că vreau ca fotbalul românesc să câștige de la mic la mare. Nu am nevoie de susținerea unui anumit clan de impresari, nu sunt reprezentantul vreunei academii de fotbal, eu sunt reprezentantul tuturor, sunt reprezentantul echipelor din Liga a III-a, din Liga a II-a, tuturor echipelor din Liga I, asociațiilor județene, de fotbal feminin, de fotbal în sală, a tuturor academiilor de fotbal. Sunt reprezentant al acelor structuri sportive care nu au fost până acum în atenția FRF. Acestea sunt interesele pe care eu le reprezint”, a spus Avram.

Vasile Avram și-a continuat atacul la adresa lui Gheorghe Popescu, susținând că din 5 martie tot fotbalul românesc trebuie să aibă de câștigat, nu doar o anumită grupare. „Am convingerea că a venit momentul ca fotbalul românesc să intre într-o nouă etapă, a reconstrucției în care toți să câștige, nu numai o anumită grupare. Fotbalul românesc are resurse și energia pentru a fi redresat. Îmi pun speranța în oamenii de bine de astăzi, în tinerii și copiii care joacă fotbal. Ei vor readuce România în prim-planul fotbalului internațional, dar cheia este managementul în fotbalul modern. În perioada aceasta am vorbit cu sute de oameni din fotbalul nostru. Le-am explicat care sunt ideile mele. Prin programul și planul meu de dezvoltare nu câștigă Ionescu sau Georgescu, nu câștigă o anumită grupare, ci fotbalul”, a completat Avram.

Fostul arbitru susține că experiența și capacitatea managerială ar trebui să primeze în desemnarea noului președinte, nu doar numele. „Am ajuns la un nivel necesar de experiență managerială, de maturitate că pot să am această responsabilitate. Unii au impresia că având un nume este de ajuns ca să și câștigi. Eu cred că anii de muncă, realizările profesionale dovedite sunt elementele de bază care ar trebui să stea în spatele capacității unui om. Astăzi, fotbalul românesc nu își permite să facă experiențe. Consider că nu ne putem juca cu aceste pasiuni. După părerea mea, fotbalul nu este o dinastie. FRF nu are un rege, ci un președinte care a fost ales prin vot, nu uns. Cu tot respectul pentru Gică Popescu, consider că nu a venit vremea ca fotbalul românesc să fie condus de anumite frății, cu toate că în ultimul timp, aceștia au avut acces la butoane și au influențat foarte mult fotbalul românesc”, a explicat Avram.

La alegerile pentru președinția FRF, programate în 5 martie, și-au anunțat candidatura până acum fostul președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, președintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Pușcaș și fostul internațional Gheorghe Popescu, acesta din umră lansându-și candidatura marți. Totodată, numele altor oameni de fotbal, printre care Ioan Andone, Adrian Porumboiu și Gheorghe Chivorchian, au fost vehiculate că se vor afla pe lista candidaților la funcția de președinte al FRF. Actualul conducător al FRF, Mircea Sandu, a anunțat că nu își mai dorește încă un mandat la șefia instituției.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Polonia, îngrijorată de escaladarea conflictului în Ucraina: „Simțim că necunoscutul se apropie”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Putin a dat ordinul ISTORIC. A făcut chiar el anunțul ce a îngrozit planeta: Decizia...
Harry și Meghan, pe drumuri diferite. Nu se mai ascund. Artificii la Casa Regală
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Motive să fim optimiști: Inovațiile din știință care fac lumea mai bună