Bastian Schweinsteiger critică transporturile aeriene din Ucraina, după ce naționala Germaniei a așteptat 30 de minute după avion

Publicat: 14 06. 2012, 22:14
Actualizat: 16 05. 2013, 23:01
Mijlocașul german Bastian Schweinsteiger a criticat, joi, transporturile aeriene din Ucraina și a sfătuit UEFA să "revizuiască organizarea" pentru restul Campionatului European, avionul naționalei Germaniei având întârziere după meciul acestei echipe cu Olanda, informează AFP.

Mijlocașul german Bastian Schweinsteiger a criticat, joi, transporturile aeriene din Ucraina și a sfătuit UEFA să „revizuiască organizarea” pentru restul Campionatului European, avionul naționalei Germaniei având întârziere după meciul acestei echipe cu Olanda, informează AFP.

„Plecarea a fost întârziată deoarece cred că la aeroportul din Harkov controlorul de trafic știa foarte puțină engleză”, a spus Schweinsteiger într-o conferință de presă susținută la Gdansk, în Polonia. „Am rămas destul de mult în aeroport și consider că UEFA ar trebui poate să revizuiască organizarea pentru meciurile următoare”, a menționat el.

Responsabilul de presă din cadrul federației germane, Harald Stenger, a precizat că avionul în care se afla naționala Germaniei a rămas 30 de minute pe pistă înainte de a decola și că echipa a ajuns în baza de cantonament cu 30 de minute întârziere.

Această afirmație a fost întâmpinată cu un „oooooooooohhhhh” ironic de către jurnaliștii care însoțesc naționala Germaniei, al căror avion a plecat abia dimineața, după ce a așteptat peste trei ore pe pistă ca turnul de control să anunțe că poate să decoleze. Avionul cu reprezentanții mass-media ar fi trebuit să sosească la destinație la ora 00.50 GMT, dar a ajuns la 05.00 GMT.

Reprezentativa Germaniei a învins, miercuri seară, la Harkov, cu scorul de 2-1 (2-0), selecționata Olandei, într-un meci contând pentru etapa a doua a grupei B de la Campionatul European.