Becali s-a supărat și vrea nocturna și tribuna oficială din Ghencea: „Sunt ale noastre!
„Am văzut comunicatul Armatei, așa e corect. Investițiile pe care le-am făcut cu aprobarea lor în stadion rămân ale statului, asta e. E vorba despre asfalt, terenul sintetic și altele. Dar nocturna nu face parte din protocolul cu Armata, e în patrimoniul firmei noastre, nu poate nimeni să o confiște. La tribuna oficială este altceva, am cumpărat-o la licitație, ca să-i degrevez pe ei de sarcină și face parte din patrimoniul societății. Trebuie să luăm nocturna și tribuna oficială, sunt ale noastre”, a declarat Becali.
Printr-un comunicat al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, finanțatorul Stelei a fost înștiințat că nu are acces la bunurile din Ghencea, cele pentru care săptămâna trecută anunța că a făcut deja plângere penală. CSA recunoaște că George Becali a contribuit cu bani la întreținerea și îmbunătățirea stadionului, dar spune că nu ar avea niciun drept asupra bunurilor.
„În data de 23.11.2005 S.C. Fotbal Club „Steaua București” S.A. a solicitat reînnoirea contractului de închiriere. În urma negocierilor s-a convenit încheierea actului adițional nr.1, prin care S.C. Fotbal Club „Steaua București” S.A. se obliga să execute lucrările de investiții în valoare de 250.000 Euro pînă la data de 01.08.2006.
Prin actul adițional nr.2, S.C. Fotbal Club „Steaua București” S.A. se obliga să achite o chirie lunară de6.000 Euro și să execute lucrări de investiții în valoare de 300.000 Euro, până la data de 07.01.2008.
Valoarea totală a chiriei încasată de către C.S.A. „Steaua București” în baza contractului de închiriere (inclusiv actele adiționale) a fost de 222.000 Euro. Din acestă sumă, doar o cota de 50% a fost utilizată de C.S.A. „Steaua București” ca venituri proprii, diferența fiind virată la bugetul statului.
Potrivit clauzelor contractuale, valoarea lucrărilor de investiții executate în cadrul contractului a fost de minim 550.000 Euro. În urma finalizării lucrărilor, valoarea acestora a fost de 1.281.505,10 Euro.
În afara prevederilor contractuale, chiriașul a mai efectuat și alte lucrări suplimentare pentru aducerea stadionului la standardele solicitate de către UEFA, în valoare de 816.491,56 Euro.
În urma lucrărilor efectuate de către chiriaș, Stadionul Ghencea a fost adus la standarde europene, așa cum rezultă din avizul de referință al UEFA, stadionul Ghencea a fost primul din țară clasificat la categoria a 3-a, care poate organiza atît meciuri UEFA cît și internaționale.
Conform prevederilor contractuale aferente perioadei 2004-2010, toate investițiile efectuate de societatea comercială în stadionul de fotbal pentru aducerea acestuia la standardele U.E.F.A. și F.R.F. au intrat în patrimoniul statului”, se arată în comunicatul CSA Steaua.