Directorii celor cinci cluburi s-au întâlnit, alături de miliardarul american Stephen Ross, pentru a încerca să schițeze proiectul unei competiții în care marile forțe ale Angliei și ale Europei ar avea un loc asigurat indiferent de pozițiile din clasament, dezvăluie The Sun.
Ideea îi aparține lui Ross, patronul echipei de fotbal american Miami Dolphins, dar nu este una nouă. Și șefii lui AC Milan au discutat cu președintele primei ligi din Germania, Christian Seiffert, în urmă cu aproximativ o lună pe marginea acestui subiect. Jurnaliștii englezi susțin că atunci când proiectul SuperLigii Europei va fi pus în aplicare, atractivitatea Premier League ar scădea drastic dat fiind faptul că, indiferent cine câștigă campionatul, United, City, Chelsea, Liverpool și Arsenal ar avea un loc asigurat la „masa bogaților”.
Stephen Ross are o avere de peste 3 miliarde de lire sterline și este omul din spatele International Champions Cup, un turneu amical la care au fost invitate cele mai puternice echipe din Europa și America de Nord. ICC s-a dovedit rapid a fi un real succes ținând cont că întrecerea amicală a fost difuzată în America, China și Australia, iar banii din drepturile TV au fost pe măsură.
Potrivit The Sun, momentul oportun pentru lansarea noii competiții va fi în 2018, atunci când drepturile TV pentru UEFA Champions League se vor renegocia. Cluburile puternice ale Europei ar putea folosi acest pretext pentru a boicota Champions League și pentru a lansa SuperLiga.
Dacă acest proiect va deveni realitate atunci Champions League n-ar mai fi la fel de atractivă pentru televiziunii iar banii ar fi foarte pușțini. Aceasta ar reprezenta o adevărată lovitură pentru echipele din centrul și estul Europei, multe dintre ele dependente de banii de la UEFA, care ar dispărea rapid. Printre ele se numără și Steaua care a câștigat în ultimii zece ani, din cupele europene, peste 80 de milioane de euro.