Camelia Potec, anunț legat de David Popovici la JO Paris 2024: „Are un psihic foarte puternic”

Publicat: 24 07. 2024, 14:02

Startul celei mai mari competiții sportive din lume bate la ușă, iar Parisul deja găzduiește zeci de mii de sportivi, antrenori și sute de mii de fani.

Înainte de face joncțiunea în Franța cu David Popovici și ceilalți „tricolori” din Team România, fosta campioană olimpică la natație, Camelia Potec, s-a răcorit câteva ore într-o vizită inedită în inima Harghitei, la o fabrică de apă.

Deși a încercat să se relaxeze, gândurile managerul general al FRNPM, au zburat, inevitabil, la competiția de la Paris și la șansele înotătorilor la medalii.

Camelia Potec, anunț legat de David Popovici la JO Paris 2024

„Sunt așteptări de la David Popovici… când reușești la nivel european să iei 2 medalii de aur, clar aceste rezultate vin la pachet cu recunoștință, aplauze, mulțumiri, dar și cu așteptarea de a continua pe același drum. David are un psihic foarte puternic, se bucură de ceea ce face la antrenamente, de faptul că are posibilitatea să înoate, același lucru l-am iubit și eu, să pot să înot, înțeleg sentimentul. David a dovedit că este în formă. Calificările sunt despre timp, este important să fii în finală. În finală pot exista curse tactice sau curse contra cronometru, dar la JO este vorba despre medalii”, a spus Camelia Potec, manager general Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Campioană olimpică la Atena, Camelia nu poate uita cursa de aur de la care au trecut aproape 20 de ani: „Pot număra ușor momentele în care am revăzut cursa. O dată sau de 2 ori după JO Atena, dar în rest am văzut cursa cu prietenii și, cel mai recent, cu fetița mea cea mare, Caelia, care a făcut comparații cu ceea ce simte ea în piscină și ce credea ea că simțeam eu atunci în cursă”.

La începutul lui 2024, fosta mare sportivă s-a întors în Atena, iar amintirile au acaparat-o. „Emoții mai mari am avut când am văzut bazinul. Era aproape neschimbat, dar mi s-a părut foarte mic. Arăta superb. A fost o zi foarte însorită, m-am așezat pe culoarul 1, m-am uitat în zona unde știu că au stat părinții mei, îi vedea cu ochii minții în tribună… am trăit niște emoții speciale, am stat pe culoarul 1 câteva minute, am revăzut intrarea în finala olimpică, pentru că nu reușeam să-mi aduc aminte exact unde am stat înainte să intru in arenă. Am mers un pic pe traseul cursei și au fost emoții speciale, emoții pe care le trăiești altfel atunci când te uiți la o cursă”, a mai spus aceasta.

Pentru Jocurile Olimpice de la Paris, șefa natației românești are un mare vis: „Vreau să văd o cursă olimpică, poate un aur olimpic din spatele cortinei. Trăirile sunt diferite și îmi doresc să văd cât de puternice sunt la JO”.