Campionul mondial la categoria grea din BOX a fost arestat pe un aeroport din Polonia

Publicat: 19 09. 2024, 22:11
Actualizat: 20 09. 2024, 01:00
Sursa foto: Profimedia

Oleksandr Usîk a fost arestat pe aeroportul din Cracovia de către polițiștii de frontieră polonezi, însă a fost ulterior eliberat.

Actualul campion mondial din box la categoria grea, ucraineanul Oleksandr Usîk, a avut parte un eveniment neplăcut pe aeroportul din Cracovia. Polițiștii polonezi l-au arestat fără motiv și l-au băgat în camera de interogatoriu.

Arestarea lui Usîk i-a scandalizat pe oficialii ucraineni, în special pe președintele Volodimir Zelenski, relatează L’Équipe.

„Sunt vizibil nemulțumit față de atitudinea cu care a fost tratat cetățeanul și de campionul nostru”, a declarat Zelenski.

La scurt timp după ce a fost încătușat, pugilistul a fost eliberat, deoarece polițiștii au realizat că au comis o eroare de identificare.

„Dragi prieteni, a fost o neînțelegere care s-a rezolvat rapid. Mulțumesc tuturor celor care au fost îngrijorați. Mulțumesc diplomaților ucraineni care au mediat eficient situația. Și respect Poliției Poloneze, pentru că și-au făcut datoria, indiferent de cine ar fi fost în fața lor”, a transmis Usîk prin intermediul rețelelor sociale.

Usîk îl va înfrunta pe 21 decembrie într-un meci revanșă la Riad (Arabia Saudită) pe britanicul Tyson Fury, care speră să-și recupereze titlul de campion mondial.

CITEȘTE ȘI:

Leonard Doroftei povestește cum a devenit ANTRENOR de box în Canada: ”Erau zile când nu mâncam, mă dureau mâinile”

Floyd Mayweather revine în RING. Adversarul său este fiul unui celebru MAFIOT