Când își va primi Ana Maria Bărbosu MEDALIA de bronz de la Jocurile Olimpice și unde va avea loc ceremonia

Publicat: 13 08. 2024, 18:18
Actualizat: 13 08. 2024, 18:21

This browser does not support the video element.

Gimnasta Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz în cadrul unei scurte ceremonii care va respecta regulile CIO. Evenimentul va avea loc, vineri, iar medalia îi va fi înmânată de Octavian Morariu ș Mihai Covaliu.

„Gimnasta Ana Maria Barbosu va intra în posesia medaliei de bronz câștigată în finala de la sol a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

Medalia îi va fi înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, și de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român în cadrul unui eveniment care va avea loc pe esplanada Casei Olimpice din București, vineri 16 august, cu începere de la ora 09:30″, se arată în postarea de pe Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

„TAS a respins solicitarea SUA”

„Federația Română de Gimnastică dorește să anunțe faptul că TAS, printr-o comunicare oficială transmisă în urmă cu câteva minute, a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul”, a transmis luni seara FRG, potrivit prosport.ro.

Conform federației de specialitate, TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor „s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor” faptul că acea contestație depusă de dna. Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut.

În urma memoriilor făcute la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de Federația Română de Gimnastică (FRG) și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu.

CITEȘTE ȘI:

TAS a respins apelul SUA. Ana Maria Bărbosu păstrează medalia de bronz!/Ce vor să facă, acum, americanii

Federația Română de Gimnastică: „STOP atacurilor împotriva gimnastelor Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu, Sabrina Voinea și a Nadiei Comăneci”

Efectul ANA MARIA. România poate termina Olimpiada de la Paris pe locul 23! Canotoarele „l-au învins” pe David Popovici!