Prima pagină » Sport » Când vor începe lucrările la noul patinoar din București, cu bazin semiolimpic și zonă spa

Când vor începe lucrările la noul patinoar din București, cu bazin semiolimpic și zonă spa

Când vor începe lucrările la noul patinoar din București, cu bazin semiolimpic și zonă spa
Lucrările la patinoarul Mihai Flamaropol vor începe în acest an. În următoarele luni, va începe demolarea vechiului patinoar, iar până la sfârșitul anului va începe și ridicarea efectivă a noilor clădiri ale patinoarului. Investiția va cuprinde pe lângă patinoar și un bazin semiolimpic, un teren de sport, o zona de spa cu terasă exterioară, săli de fitness, o cafenea și un restaurant panoramic cu terasă.

Actuala conducere a Primăriei Capitalei dă asigurări că lucrările la noul patinoar „Mihai Flamaropol” vor începe în acest an.

„Procedura de obținere a autorizației de demolare a vechiului patinoar este aproape finalizată. Când va fi emisă, vom demara lucrările de demolare, iar până la sfârșitul acestui an vor începe și lucrările de construcție la noul patinoar”, a declarat pentru B365.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alex Ichim.

Potrivit reprezentanților municipalității, „proiectantul a elaborat proiectul tehnic care necesită completări și este în curs de realizare documentația pentru obținerea autorizației de construire a noului patinoar.”

Lucrările la patinoarul Mihai Flamaropol ar fi trebuit începute încă de anul trecut. În bugetul pe 2015, fuseseră alocați pentru acest proiect 8,4 milioane lei. O nouă sumă va fi alocată pentru patinoar în bugetul pe 2016.

Pe 17 iunie 2015, Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru realizarea lucrărilor de construcție firmelor Astaldi Spa și UTI Grup. Municipalitatea atribuise contractul celor două firme încă din luna septembrie 2014, însă rezultatul licitației a fost contestat de două ori, conflictul fiind soluționat abia după 9 luni.

Cum va arăta noul patinoar

Potrivit studiului de fezabilitate, noua construcție va cuprinde două corpuri de clădire „independente structural, dar tratate unitar prin anvelopantă comună”

Corpul principal va cuprinde patinoarul sportiv și de agrement de dimensiuni olimpice, dotat cu vestiare și toate funcțiunile necesare desfășurării competițiilor sportive, gradene pentru spectatori, loje VIP, spații comerciale și de alimentație publică.

Al doilea corp va adăposti centrul sportiv și de agrement ce va cuprinde un bazin semiolimpic, un teren de sport, o zonă de spa cu terasă exterioară, săli de fitness, o cafenea și un restaurant panoramic cu terasă.

Studiul de fezabilitate prevede și ample lucrări de amenajări exterioare care includ o piață publică, o promenadă pe marginea lacului, un perete de escaladă și o parcare.

De asemenea, acoperișul patinoarului va fi acoperit cu iarbă, sub forma de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate. Tot pe acoperiș va fi amenajat un spațiu pentru skating.

Construcția va avea o suprafață totală de 22.600 metri pătrați și va avea o capacitate de 3.100 de locuri (dintre care 61 pentru persoane cu dizabilități) și peste 120 de locuri de parcare.

Lucrările de proiectare și execuție, ce vor fi realizate de Asocierea SC Uti Grup SA – Astaldi Spa, costă 123 milioane lei cu TVA (27, 8 milioane euro).

Autor