Canotori premiați la Jocurile Olimpice, lăsați fără medalii

Publicat: 21 08. 2024, 15:05

Philip Doyle și Daire Lynch, cei doi canotori care au obținut un merituos loc trei pentru echipa Irlandei la Jocurile Olimpice de la Paris, au povestit cum au ajuns să rămână fără medaliile primite.

În proba de dublu vâsle masculin, Doyle și Lynch au tras tare pe ultimii 500 de metri și au trecut linia de finiș cu mai puțin de două secunde avans în fața următoarei echipe, cea a Statelor Unite. Proba de dublu vâsle masculin a fost câștigată de canotorii români Andrei Cornea şi Marian Enache. Echipa Olandei s-a clasat pe locul doi.

Performanța lui Doyle și Lynch a însemnat a patra medalie câștigată de Irlanda la Jocurile Olimpice, și a fost lăudată ca o contribuție importantă la rezultatele istorice ale echipei – șapte medalii în total, printre care patru medalii de aur.

Surprinzător, Lynch și Doyle au fost nevoiți să se despartă de medaliile de bronz din cauza unei „probleme cronice” care a făcut ca obiectele să se deterioreze rapid, scrie Daily Express.

Medaliile lor se degradaseră alarmant de repede. Deteriorarea a fost atât de gravă încât medalia lui Lynch a fost confiscată și înlocuită. Oficialii olimpici examinează acum bronzul defect pentru a determina cauza problemei.

În timpul unei apariții la un post de radio din Irlanda, Doyle a dezvăluit amploarea pagubelor suferite de medalia sa, comentând: „Medalia mea e distrusă. Aproape că s-a dus tot stratul de sus.” Lynch și-a exprimat inițial reticența în a-și preda medalia, declarând: „Am vrut să o păstrez pe a mea, dar ei au vrut să o ia pentru investigații. Vor să vadă ce este în neregulă cu medaliile.”

Doyle a mai remarcat că, deși unele medalii de aur au fost afectate, „o parte din cele de aur, dar nu prea multe, dar bronzul pare să aibă o problemă cronică”.

Foto: Shutterstock

CITIȚI ȘI: