Care este „primul 11” al Campionatului European. Ronaldo nu e în echipă

Publicat: 11 07. 2016, 14:35
Actualizat: 03 04. 2018, 05:17

De-a lungul turneului, reprezentanții forului european au realizat in timp real o statistică formată din goluri, pase decisive, deposedări și parade. Dintr-un total de 552 de jucători, atât de câmp, cât și portari, Dimitri Payet a avut cele mai bune cifre, astfel că s-a clasat pe prima poziție.

„Dimitri Payet a încheiat Euro 2016 acolo unde a început, în topul barometrului, în fața jucătorilor Antoine Griezmann și Gareth Bale, în timp ce Rui Patricio l-a întrecut pe Manuel Neuer, la capitolul cel mai bun portar”, scriu cei de la UEFA, pe site-ul oficial.

Dimitri Payet, jucătorul formației West Ham United, a marcat trei goluri la Euro 2016, dintre care unul în meciul de debut cu România, scor 2-1. Cel de-al doilea gol l-a reușit în victoria obținută de Franța, scor 2-0, cu Albania, iar pe al treilea în sfertul cu Islanda, încheiat 5-2.

Potrivit acestei statistici, campioana Euro 2016, Portugalia, nu are niciun jucător în top 5 cei mai buni jucători ai turneului. Dimitri Payet este urmat de conaționalul Antoine Griezmann, pe locul 2, galezul Gareth Bale se află pe poziția a 3-a, Toni Kroos, Germania, pe 4, iar belgianul Kevin De Bruyne prinde ultima poziție a topului.

Cel mai bun prim 11 al Campionatului European din Franța, conform statisticilor UEFA, arată astfel:

Rui Patricio (Portugalia) – Bacary Sagna (Franța), Pepe (Portugalia), Laurent Koscielny (Franța), Raphael Guerreiro (Portugalia) – Kevin de Bruyne (Belgia), Toni Kroos (Germania), Mesut Ozil (Germania), Eden Hazard (Belgia) – Gareth Bale (Țara Galilor), Antoine Griezmann (Franța).