Cărțile despre Lance Armstrong dintr-o bibliotecă din Australia, mutate în colecția de ficțiune

Cărțile despre Lance Armstrong dintr-o bibliotecă din Australia, mutate în colecția de ficțiune
Publicat: 21/01/2013, 15:35
Actualizat: 22/08/2013, 13:15

O bibliotecă din Sydney a anunțat pe internet intenția de a reorganiza colecția de cărți despre ciclistul Lance Armstrong, prin mutarea sa din sectorul dedicat operelor de non-ficțiune în cel dedicat volumelor de ficțiune, informează bbc.co.uk.

Anunțul a fost postat în biblioteca Manly din Sydney pe durata weekendului și a stârnit reacții imediate online din partea abonaților bibliotecii care au salutat inițiativa.

Astfel, toate cărțile incluse până în prezent în colecția non-ficțiune, inclusiv volumele cu titlul „Lance Armstrong: Imaginile unui campion”, vor fi transferate imediat în secțiunea dedicată operelor de ficțiune.

Un purtător de cuvânt al consiliului local a spus însă că anunțul a fost o glumă și că bibliotecile locale nu pot reclasifica arbitrar cărțile. „Este o farsă. S-a petrecut sâmbătă, când unul dintre abonați a fotografiat anunțul și l-a postat pe un site de socializare, devenind astfel viral pe internet”, a declarat Chris Parsons, reprezentant al bibliotecii. „Oricum, nu poți reclasifica pur și simplu cărțile de la ficțiune la non-ficțiune”, a mai spus acesta, explicând că acest proces este decis la nivel central.

Potrivit presei locale, anunțul a fost postat de către un student care lucra cu jumătate de normă în bibliotecă. Informația nu a fost confirmată de conducerea instituției, dar „o mică anchetă” internă în acest sens a fost anunțată.

Este o librărie mare, aglomerată în care cineva a făcut o glumă proastă care a trecut neobservată o perioadă, dar, în momentul în care a fost depistată, au fost luate măsuri de înlăturare a ei, a mai spus oficialul.

Mai multe fotografii ale anunțului care se încheia cu o față zâmbitoare au circulat pe site-urile de socializare, multe dintre comentarii fiind laudative la adresa așa-zisei inițiative.

La finalul săptămânii trecute, Lance Armstrong a pus capăt îndelungatei perioade în care nega că ar fi folosit substanțe dopante în cariera sa sportivă, când a devenit de șapte ori câștigător al Turului Franței.

Sportivul în vârstă de 41 de ani a mărturisit într-un interviu de 91 de minute acordat vedeteie de televiziune Oprah Winfrey că s-a dopat.

Cu câteva ore înaintea interviului, Lance Armstrong și-a cerut scuze față de membrii fundației Livestrong, organizației înființată de el și care se ocupă de lupta împotriva cancerului.

Anul trecut, după o anchetă a USADA, care a descoperit că fostul câștigător al Turului Franței s-a dopat sistematic, Federația Internațională de Ciclism (UCI) i-a anulat lui Armstrong întregul palmares începând cu 1 august 1998 și l-a suspendat pe viață din activitatea sportivă. Armstrong nu a contestat această decizie.

Uniunea Ciclistă Internațională a anunțat, în luna octombrie, că i-a retras lui Lance Armstrong cele șapte titluri din Turul Franței, după raportul (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Armstrong a câștigat Marea Buclă între anii 1999 și 2005. Lance Armstrong s-a retras definitiv din ciclism la începutul anului 2011.

USADA a publicat, pe site-ul său, dosarul cu peste 1.000 de pagini realizat în cazul Lance Armstrong, care conține probe evidente și mărturiile depuse de foști coechipieri ai rutierului, ce dovedesc că americanul crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care a evoluat, US Postal.

USADA îl acuză pe fostul sportiv că a utilizat substanțe interzise, printre care EPO și steroizi, precum și transfuzii sanguine, de-a lungul carierei sale. Potrivit mărturiilor culese de USADA, mai mulți coechipieri ai lui Armstrong s-au dopat în același timp cu liderul echipei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi,...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Preţul exorbitant pe care l-a plătit un cuplu pentru două băuturi la un restaurant din...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Deciziile de recalculare a pensiilor ajung abia după 1 septembrie la unii români! Cum explică...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
ABANDONATE într-o mină! Peste 50 de mașini clasice VOLKSWAGEN au fost date uitării - VIDEO
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
Vladimir Putin vrea să facă PACE: Rusia este pregătită
Abonații Netflix de delectează cu un film de zile mari. Producția a rupt topurile
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Victor Vrînceanu, dezvăluiri cutremurătoare la adresa Andreei Antonescu: ”Mă trezesc că o persoană străină stă...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Istoria modei, modificată pentru totdeauna de invenția acelor din os de acum 40.000 de ani
×