Ce a declarat Adrian Mititelu la ieșirea de la DNA

Publicat: 17 03. 2015, 17:20
Actualizat: 17 03. 2015, 17:49

El a explicat că aceste fapte fac parte dintr-un dosar diferit față de cel în care foștii membri ai Comitetului Executiv al FRF, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, au fost trimiși deja în judecată.

„Am fost chemat la DNA unde am fost audiat în legătură cu faptele care au avut loc ulterior excluderii clubului Universitatea Craiova din FRF. Este un alt dosar, diferit de cel privind excluderea, pentru care Sandu și Dragomir au fost deja trimiși în judecată. Acum se cercetează ilegalitățile care au avut loc după acel moment, precum includerea ilegală în competiție a unei echipe (n.r. – CSU Craiova în Liga a II-a, echipă aflată acum în Liga I) și celelalte lucruri făcute special de federali pentru a îngropa FC Universitatea Craiova. Sunt dovezi clare, o să vedeți”, a afirmat Mititelu pentru MEDIAFAX.

Federația Română de Fotbal anunța, în 20 iulie 2011, că gruparea FC Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federației, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. În 14 mai 2012, gruparea FC Universitatea Craiova SA, condusă de Adrian Mititelu, a fost exclusă din Federația Română de Fotbal, în cadrul Adunării Generală a FRF.

Decizia din 2011 a Comitetului Executiv al FRF a intrat în atenția procurorilor DNA în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul condus de Adrian Mititelu a cerut începerea urmăririi penale față de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universității Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

La jumătatea lunii iunie 2013, fostul președinte al FRF Mircea Sandu și fostul președinte al LPF Dumitru Dragomi, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție în dosarul dezafilierii Universității Craiova. Sandu și Dragomir au fost acuzați de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, folosire a influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite și infracțiunea de sustragere de sub sechestru. În același dosar au fost trimise în judecată instituțiile conduse de cei doi, respectiv FRF și LPF, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată și infracțiunea de sustragere de sub sechestru, dar și ceilalți membri ai Comitetului Executiv al FRF.

La 9 aprilie 2014, FC Universitatea Craiova, cvadruplă campioană a României, a intrat în procedura de faliment, Tribunalul Brașov respingând planul de reorganizare în dosarul de insolvență al grupării oltene.

Primăria Craiova a decis în vara anului 2013 să susțină înființarea echipei CS Universitatea Craiova, care să participe în Liga a II-a începând din sezonul 2013-2014, profitând de locul oferit orașului de Adunarea Generală a FRF după dezafilierea FC Universitatea Craiova. Susținută de autoritățile locale, CS Universitatea Craiova a promovat în Liga I în vara anului trecut.