Ce conține CUTIA pe care o primesc campionii olimpici la Paris

Publicat: 01 08. 2024, 14:44

Medaliații de la Jocurile Olimpice primesc la decernarea medaliilor și o cutie aurie, din carton, lungă de aproximativ 40 de centimetri. Aceasta conține posterul oficial al competiției, creație a lui Ugo Gattoni, artist care lucrează doar pentru elita din Paris.

Publicul s-a întrebat, de-a lungul competiției, ce conține această cutie. David Popovici, Ancuța Bodnar, Simona Radiș, Marian Enache și Andrei Cornea au primit, până acum, creația lui Ugo Gattoni.

Artistul a lucrat la designul posterului timp de cinci luni și, astfel a petrecut 2.000 de ore în atelierul lui. În cadrul desenului este înfățișat Parisul. Punctul central îl reprezintă Turnul Eiffel, pe care scrie „XXXIII Olympiade”.

Totodată, campionii olimpici primesc și o mascotă de pluș cu medalii de aur, argint sau bronz cusute pe ea.

Două medalii de aur pentru România

Sportivii Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea au adus prima medalie de aur pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice, după ce au câştigat proba de dublu vâsle masculin.

David Popovici este campion olimpic la înot după ce a obținut medalia de aur pentru România la 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris. A încheiat cursa în doar 1.44.72.

CITEȘTE ȘI:

JO de la Paris: Două medalii pentru România la canotaj. Sportivii Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea câștigă AURUL

David Popovici a câștigat medalia olimpică de AUR la cursa de 200 de metri liber, fiind primul român care realizează această performanță după 20 ani

David Popovici A CÂȘTIGAT medalia de bronz, la proba de 100 metri liber / A fost cea mai rapidă finală din istorie

Performanța uriașă a lui David POPOVICI în țara cu 3 bazine olimpice. Franța are 200. Momentul „perfect” ca politicienii să bage capul în poză

David Popovici, semnal de ALARMĂ: „De asta sunt așa de bronzat, cu urmele de ochelari, că înot în aer liber. Trebuie să investim mai mult în sport”