Ce mare DISTINCȚIE a primit Doina Melinte! „E ultima medalie din viața mea”

Publicat: 13 09. 2024, 12:23

Doina Melinte, ajunsă acum la 67 de ani, multiplă medaliată la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Europene la semifond, a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie oferită de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, pentru întreaga carieră.

Totul s-a petrecut înaintea Adunării Generale de alegeri a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român de către multipla campioană olimpică la gimnastică Nadia Comăneci şi preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

Ce mare DISTINCȚIE a primit Doina Melinte! „E ultima mea medalie din viața mea”

Mihai Covaliu a fost ales , pentru a treia oară consecutiv, președinte al COSR, fără a avea un contracandidat.

Doina Melinte a fost extrem de emoționată și cu greu și-a stăpâniy lacrimile.

„Aceasta este ultima mea medalie şi voi ţine la ea foarte mult. Activitatea mea sportivă s-a terminat de 31 de ani şi sper că nu am dezamăgit felul în care mi-am dus-o până la capăt.

Am continuat de atunci în diferite funcţii în cadrul unor instituţii pentru că mi-am dorit să ofer sportului ceea ce mi-a dăruit.

Nu am ţinut în mod special cu atletismul, disciplina mea preferată, am ţinut cu toate sporturile”, a declarat Melinte, prima sportivă din istoria atletismului românesc care a reuşit să câştige două medalii la aceeaşi ediţie a Jocurilor Olimpice (aur şi argint la Los Angeles 1984).

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a organizat un eveniment fastuos înainte de scrutin.

Îdeschidere s-au oferit trei premii de excelență: premiul de excelență olimpică pentru Mihaela Mihoc și Dumitru Graur și Colanul de Aur pentru Doina Melinte.