Ce prevede regulamentul pentru Steaua în cazul unei condamnări a lui Becali în dosarul „Valiza”

Publicat: 04 06. 2013, 14:35
Actualizat: 01 08. 2014, 14:10

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că FC Steaua nu riscă vreo sancțiune pe plan intern în cazul în care finanțatorului clubului, Gigi Becali, va fi condamnat pentru corupție, în dosarul „Valiza”.

„Din punct de vedere al regulamentelor sportive românești, Steaua nu pățește nimic. Ca să fie foarte clar. Din punct de vedere al regulamentelor sportive, FRF, FIFA, UEFA, pentru noi e caz încheiat. A fost judecat o dată. După vechiul regulament cazul a rămas la comisiile Ligii să se decidă după ce se termină dosarul penal. Iar în regulamentul vechi, care trebuie să se aplice, scrie că au trecut cei cinci ani. Cum s-o vezi pe Steaua în Liga a II-a? Păi Becali nici nu era în acte. A, că făcea el pe nebunul pe la televizor, asta e altceva. Din punct de vedere regulamentar Steaua are acoperire, sigur că da”, a declarat Dragomir.

Întrebat dacă Steaua ar putea fi suspendată de UEFA din cupele europene, șeful LPF a răspuns: „Nu știu ce verdict va da UEFA în acest caz. Nu am cunoștință cum judecă UEFA”.

Dragomir nu vede nicio asemănare întra cazul clubului turc Fenerbahce Istanbul, exclus din Liga Campionilor, după ce oficialii grupării au fost găsiți vinovați de corupție, și cel al Stelei.

Referindu-se tot la dosarul „Valiza”, Dumitru Dragomir a reafirmat faptul că îl consideră nevinovat pe selecționerul Victor Pițurcă: „Ar fi ultima să fie condamnat Pițurcă. Eu sunt mie la sută sigur că Pițurcă nu e vinovat.”

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție care a judecat recursul dosarului „Valiza” va da marți o decizie definitivă în acest caz, după ce trei magistrați ai aceleiași instanțe au hotărât, acum un an, achitarea inculpaților printre care Gigi Becali și Victor Pițurcă.

Procurorul DNA a cerut completului de cinci judecători condamnarea lui Gigi Becali la patru ani de închisoare cu executare, a Alinei Ciul, la doi ani cu executare, iar a lui Victor Pițurcă, Teia Sponte și Radu Marino, la câte doi ani cu suspendare.