Ce rezultate la BAC au obținut tricolorii lui Edi Iordănescu de la EURO 2024

Publicat: 01 07. 2024, 12:17

Luni, 1 iulie, se desfășoară prima probă scrisă la examenul de Bacalaureat 2024 în România, la Limba și literatura română. Peste 134.000 de absolvenți de liceu au început unul dintre cele mai importante examene ale tinereții.

La Munchen, în Germania, tricolorii lui Edi Iordănescu se pregătesc de provocarea supremă a Generației de Suflet. Optimi de finală la EURO 2024 cu Olanda. Pe Allianz Arena, mâine de la 19:00.

Știți ce-au făcut la BAC tricolorii lui Edi Iordănescu? Potrivit ProSport, iată care au fost aventurile examenului de Bacalaureat pentru jucătorii naționalei care scriu istorie la EURO 2024!

Denis Drăguș își amintește că a dat BAC-ul venind din… cantonament! Iar media lui generală după examenul de Bacalaureat a fost „peste 7”. A susținut probele în 2018, pe când evolua la Viitorul Constanța, echipa lui Gică Hagi. Și, la acel moment, declara că examenul, per total, „a fost destul de ușor”. A excelat la materia lui preferată, „Logică și argumentare”. E mândru: „Aici am avut 8,50!”.

Tot la „Logică și argumentare” a obținut nota cea mai mare și Radu Drăgușin: 9,70! Fundașul tricolorilor la EURO 2024, ceva mai tânăr decât Denis Drăguș, a susținut examenul în 2021, la LPS Cluj. Media lui la BAC a fost 9,16, după un 9,15 la „Istorie”, un 8,65 la „Limba și literatura română” plus rezultatul de vârf de la „Logică”.

Ianis Hagi nu a dat Bacalaureatul, ci un alt examen

Pentru Adrian Rus, fundașul lui Edi Iordănescu la turneul final din Germania, anul examenului de Bacalaureat a fost unul extrem de complicat. Înaintea verii cu emoții școlare, mai exact în luna ianuarie, a leșinat într-o piață! Diagnosticul inițial pus de medici îi interzicea să mai joace fotbal, așa că lunile care au urmat au fost crâncene pentru stoperul tricolor.

Parcursul lui Ianis Hagi a fost legat de sistemul educațional pe model britanic, astfel că BAC-ul nostru nu s-a regăsit ca prag, ci mijlocașul a trebuit să parcurgă un set de evaluări diferite. Iar o situație aparte a avut și Bogdan Racovițan.

Stoperul cu tată român și mamă franceză, născut la Dijon în Franța, a susținut pe modelul din Hexagon un bacalaureat adaptat. La Lycee Les Arcades Dijon. În cazul lui, bacalaureatul general economic și social. „Am susținut probe de Limbă franceză, scris și oral, Istorie, Geografie, Matematică, Științe Economice și Sociale, Filozofie, Limba Engleză, Limba Spaniolă… destul de multe!”, relatează ProSport.

Sursa foto: Prosport