Ce s-a întâmplat cu dosarul de candidatură a Bucureștiului la organizarea unor meciuri de la Euro-2020, după schimbarea conducerii FRF
„Completarea și finalizarea celor 12 secțiuni ale dosarului de candidatură au necesitat un efort complex în care au fost angrenate structuri guvernamentale, Primăria Municipiului București, Federația Română de Fotbal, alte instituții și organizații. Dosarul de candidatură conține prezentări ale unor aspecte juridice, politice, economice, sportive, de infrastructură, de dezvoltare durabilă, responsabilitate socială și de tehnologia informației relevante pentru organizarea EURO 2020, precum și o descriere amănunțită a facilităților existente pe Arena Națională, a spațiilor adiacente și a dezvoltărilor care vor avea loc în proximitatea stadionului și în oraș, până în anul 2020. Dosarul este însoțit de hărți, planuri și imagini, precum și de garanții emise de autoritățile române privind angajamentul de a îndeplini cerințele formulate de UEFA pentru organizarea jocurilor din cadrul EURO 2020”, precizează comunicatul.
Redactarea finală și editarea dosarului de candidatură a fost realizată de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES). „Se poate afirma că, prin conținutul său, dosarul de candidatură transmis de România la UEFA întrunește toate condițiile solicitate de către forul continental și că țara noastră are o șansă certă pentru a primi dreptul de a organiza meciuri în cadrul Turneului Final al UEFA EURO 2020”, se mai arată în comunicatul citat.
Președintele de onoare al Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX, că România are șanse importante de a primi organizarea unor meciuri din cadrul Euro-2020.
Campionatului European din 2020 va fi organizat în 13 orașe europene diferite. Dosarele de candidatură vor fi depuse până cel târziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 orașe în septembrie 2014.
Pachetele oferite pentru eventualele candidaturi sunt 13, 12 dintre ele cuprinzând trei meciuri din faza grupelor și unul din optimi sau din sferturi, în timp ce un pachet include semifinalele și finala. Fiecare țară desemnată organizatoare poate găzdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion. Federațiile interesate pot prezenta cel mult două candidaturi, una pentru pachetul special, iar alta pentru pachetul obișnuit și pot prezenta același oraș pentru cele două pachete sau două orașe diferite. Vor fi acceptate și candidaturi ce includ stadioane în stadiu de proiect, cu condiția ca lucrările de construcție să înceapă cel târziu în 2016.