Ce schimbări vrea să facă FIFA pentru Cupa Mondială 2026!
Cupa Mondială 2026 se va desfășura în Canada, Mexic și SUA, iar la turneul final de peste patru ani se anunță un format schimbat. Va exista un număr mai mare de echipe.
Inițial s-a precizat că va crește numărul de echipe de la 32 la 48 și împărțirea va fi în 16 serii a câte trei naționale. Dar, formatul s-ar putea schimba din nou.
FIFA vrea să împartă echipele în 12 grupe a câte patru. Primele două din fiecare grupă și cele mai bine clasate opt de pe locurile trei ar urma să meargă în 16-imile competiției, unde vor participa 32 de formații.
Ce schimbări vrea să facă FIFA pentru Cupa Mondială 2026! Un nou sistem și alt număr de echipe pentru turneul final
De la 64 de meciuri, atât care are Cupa Mondială 2022 din Qatar, se va ajunge la 104 partide la Cupa Mondială din 2026, dacă aceste schimbări vor avea loc.
O decizie în acest sens se va lua după terminarea turneului final din Qatar 2022.
FIFA, de comun acord cu federațiile, a luat hotărârea de a mări formatul Campionatului Mondial. Totul pentru ca fotbalul să ajungă în toate colțurile lumii, potrivit spuselor lui Infantino, președintele FIFA.
Ce spunea Gianni Infantino despre Cupa Mondială 2022 Qatar: „Astăzi, mă simt qatarez, astăzi mă simt arab, astăzi mă simt african, astăzi mă simt gay, astăzi mă simt handicapat, astăzi mă simt muncitor migrant. Acest lucru mă face să mă întorc la propria mea poveste, pentru că sunt fiul unor muncitori migranţi. Ştiu ce înseamnă să fii discriminat, hărţuit, în calitate de străin. Copil fiind, am fost discriminat în Elveţia pentru că eram roşcat şi aveam pistrui, eram italian, vorbeam prost germană. Ce faci atunci? Încerci să îţi faci prieteni. Nu începi să acuzi, să te baţi, să insulţi.
Printre marile companii care câştigă miliarde în Qatar, câte dintre acestea au rezolvat problema muncitorilor migranţi? Niciuna, pentru că o schimbare de legislaţie ar însemna mai puţin profit. Dar noi, noi am făcut-o.
Aceste lecţii de morală, părtinitoare, sunt doar ipocrizie. Pentru tot ceea ce noi, europenii, am făcut timp de 3.000 de ani, noi trebuie să ne cerem scuze pentru următorii 3.000 de ani înainte de a începe să dăm lecţii de morală altora”.