Tehnicianul Mircea Lucescu consideră exagerată sentința dictată de Curtea de Apel București în Dosarul Transferurilor și crede că era suficient ca justiția să-i oblice pe cei găsiți vinovați în acest caz să returneze banii pe care i-au obținut.
„S-a exagerat. Ne-a pus într-o situație destul de delicată pe toți cei care lucrăm în fotbal, pentru că astăzi m-am dus la antrenament și unii râdeau și mă întrebau ce se întâmplă în fotbalul românesc. Nu m-am simțit nici eu bine. Nu trebuia să se ajungă la astfel de situații care dau o imagine jalnică fotbalui românesc. Cine a greșit… asta nu se poate cuantifica. Un jucător a fost propus, cineva a acceptat să fie transferat acolo. S-a exagerat mult. S-a obținut mult mai mult pe jucătorii români decât meritau ei. Unii dintre ei, 2-3 au fost… În fotbal, sunt foarte multe cheltuieli pe care cei din afară nu le știu. Toată lumea crede că se câștigă din fotbal, nu se câștigă din fotbal, în nicio țară nu se câștigă din fotbal. Din fotbal se câștigă popularitate, se câștigă imagine, alte lucruri, ca urmare a acestei popularități. Nu pot să spun că sunt nevinovați, pentru că nu știu asta, eu spun că este o exagerare. Era de ajuns o amendă dacă sunt vinovați, să întoarcă banii… Nu se poate ajunge la astfel de sancțiuni. Puteau fi suspendați”, a spus Lucescu la DigiSport.
Tribunalul București i-a achitat, în 3 aprilie, pe toți cei opt inculpați din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan și Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Nețoiu și Gheorghe Popescu.
Decizia a fost contestată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la Curtea de Apel București, care inițial trebuia să dea un verdict la 2 noiembrie, dar a amânat pronunțarea unei sentințe pentru 12 noiembrie, când a dictat sentințe cu închisoare între trei și opt ani pentru cei opt oameni de fotbal.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu și Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.