Ce vrea să facă Ana Maria Bărbosu, după ce a obținut MEDALIA olimpică! „E cea mai bună alegere”

Publicat: 11 09. 2024, 18:00
Actualizat: 11 09. 2024, 18:01

Ana Maria Bărbosu revine alături de colegele sale de la lot, la Deva, unde pe lângă antrenamente va avea mult de recuperat pentru școală. Gimnasta este în clasa a XII și începe pregătirea pentru examenul de Bacalaureat. La limba română, ea îi va cere sfaturi chiar mamei sale, profesoară.

După cea mai frumoasă și intensă vară din viața ei și o vacanță de câteva săptămâni, medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, Ana Maria Bărbosu, s-a întors alături de colegele sale la lot.

„Sunt mai liniștită, am avut un pic de pauză și acum încep să se așeze toate lucrurile, mă întorc din nou în colectivul de fete și de antrenori. Încep antrenamentele și școala”, a declarat Ana Maria Bărbosu, medaliată cu bronz la sol la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ana Maria Bărbosu, după ce a obținut medalia olimpică

Întoarcerea lotului de senioare la Deva, după un an în care fetele s-au pregătit la Izvorani, o bucură nespus pe Ana. Gimnasta este în clasa a XII și la școală o așteaptă o perioadă extrem de încărcată: „Mi-a fost dor și de școală, de profesori, de doamna dirigintă și cred că este cea mai bună alegere pentru că anul acesta este anul cu BAC și avem nevoie de o ușurință transport, școală și antrenament”.

Pentru că până în luna august, prioritatea principală a Anei au fost Jocurile de la Paris, sportiva recunoaște că are mult de recuperat pentru școală. Se va apuca și de meditații, iar la limba română are un mare avantaj. „Mizez pe română, având-o și mama profesoară de română, îmi va fi mai ușor să mă pregătesc. Clar o să mă ajute cu orice am nevoie și pe partea de gramatică pentru admitere orice am nevoie”, a mai anunțat Ana Maria Bărbosu.

S-a bucurat de vacanță

Până să revină la antrenamente, Ana a profitat de cele câteva săptămâni de vacanță. „Nu am făcut nimic prea extravagant, am stat acasă, m-am reconectat cu familia, cu prietenii de acasă chiar dacă nu sunt mulți, sunt de suflet”, a spus gimnasta.

Ea s-a apucat și de școala de șoferi, dar automobilul de lux făcut cadou de Ion Țiriac, după câștigarea medaliei olimpice, va mai sta în garaj: „În principiu vreau să fac primul an pe o mașină manuală, ca să învăț foarte bine să conduc, pe urmă o voi conduce pe cea automată”.

Realizez că sunt medaliată olimpică, un pic mai mult decât acum două, trei săptămâni. Realizez că acest rezultat a venit datorită muncii mele, a antrenorilor și prin perseverență. Pentru mine, această medalie înseamnă foarte mult, o țin aproape și ca obiect, dar și în suflet, pentru că e rezultatul muncii mele și a antrenorilor din sală – Ana Maria Bărbosu