Halep povestește un episod neștiut cu Țiriac: „Mi-a zis că nu voi ajunge numărul 1 fără o oră de exersat serviciul pe zi! Am venit acasă și am făcut rană în palmă! Asta m-a ajutat să devin numărul 1”
Halep părea îngenuncheată după ce Șarapova a eliminat-o în primul tur la US Open, scor 6-4, 4-6, 6-3, dar constănțeanca s-a mobilizat la turneul de la Beijing, urcând pe primul loc grație calificării în finală, scrie Prosport.
Simona a dezvăluit că cel care a ajutat-o să se ridice de la pământ a fost Ion Țiriac! După o discuție foarte dură cu mentorul ei, Halep s-a apucat de antrenamente spartane: „După meciul cu Șarapova, de la US Open, Țiriac mi-a spus că serviciul a fost un dezastru. E adevărat, antrenorul mi-a transmis același lucru, dar pe un ton mai calm. Ion Țiriac mi-a spus însă că fără o oră de exersat serviciul pe zi nu voi ajunge numărul 1! Am venit acasă și am dat o oră de servicii pe zi! Mi-am făcut rană în palmă, dar asta m-a ajutat și am devenit numărul 1. Asta a făcut Țiriac pentru mine, iar eu îi mulțumesc că e lângă mine, chiar dacă eu mai am apucături, să zic așa”, a declarat Simona într-un interviu acordat Cristinei Țopescu la Canal 33.
Simona Halep (26 de ani) a continuat să vorbească despre relația specială pe care o are cu Ion Țiriac (78 de ani). Cea mai bună jucătoare a lumii îi este recunoscătoare omului de afaceri pentru susținerea necondiționată, dar și pentru faptul că nu se zgârcește cu sfaturile critice: „Tot timpul mi-a spus că am calitățile necesare să ajung cât mai sus, iar asta îmi dă încredere și mă motivează să mă antrenez cât mai mult! Ion Țiriac mă susține și vine la meciurile mele atunci când poate, vorbește cu mine despre tenis, încearcă să mă înțeleagă așa cum sunt eu emoțional, de ce am emoții într-un meci, de ce nu pot fi 100% în alt meci. Mă ajută mult felul dânsului de a fi. Niciodată nu m-a menajat, e un tip foarte direct. Îmi spune chiar și ce nu îmi place, e foarte important ca un sportiv să aibă astfel de oameni lângă el. Nu mi-a spus niciodată că joc bine dacă nu a fost cazul. Iar atunci când mă laudă există un ‘dar’, care este foarte important”.