Prima pagină » Sport » Certificatul Verde devine obligatoriu și în fotbal. Anunțul făcut de FRF

Certificatul Verde devine obligatoriu și în fotbal. Anunțul făcut de FRF

Certificatul Verde devine obligatoriu și în fotbal. Anunțul făcut de FRF

Federaţia Română de Fotbal a anunțat că Certificatul Verde devine obligatoriu începând pentru toţi jucătorii. Decizia este valabilă începând de joi.

Federaţia Română de Fotbal a aprobat miercuri modificarea şi completarea Protocolului de desfăşurare a competiţiilor în contextul pandemiei de COVID-19.

În acest caz, fotbaliștii vor putea juca doar daca trimit la FRF Certificatul Verde, care să ateste că au 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau au un test negativ RT-PCR/antigen rapid nu mai vechi de 14, respectiv 7 zile.

„Echipele vor trimite la FRF şi, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenţii clubului care au fost testaţi RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conţină numele, prenumele, funcţia, data recoltării testului, tipul de test efectuat şi rezultatul.

De asemenea, trebuie trimis şi un document cu buletinele de analiză scanate, precum şi deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menţine pe toată durata competiţiei.

Suplimentar faţă de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegaţia unei echipe (staff + jucători + alţi oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă.

Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca şi viza medicală – condiţie pentru dreptul de joc), arbitrul având obligaţia verificării acestor documente. Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situaţia jocurilor la care participă jucători minori (exceptaţi de la testare), obligaţia prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegaţiei (staff+jucători+alţi oficiali) majori”, se specifică în comunicatul emis pe frf.ro.

Un club care nu îndeplineşte cerinţa testării va fi considerat ca neprezentat la meci.

Persoanele pozitive SARS-CoV-2 nu mai trebuie retestate timp de 180 zile de la vindecare, cu excepţia celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. Dacă retestarea totuşi se petrece, un rezultat pozitiv în perioada de 180 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecţie, cu excepţia persoanelor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.

În continuare, persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sunt exceptate de la obligaţia testării. De asemenea, minorii sunt şi ei exceptaţi de la testare.

Certificatul Verde poate fi emis dacă persoana în cauză a fost vaccinată împotriva Covid-19 sau a fost infectată cu Covid-19 în ultimele 180 de zile şi s-a vindecat.

Pentru persoanele care nu sunt eligibile pentru a obţine Certificatul Verde, certificatele de testare sunt valabile 24 de ore pentru testul antigen-rapid şi 72 de ore pentru testul RT-PCR.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele