Chelsea, prima echipă din istorie care deține în același timp Liga Campionilor și Liga Europa

Publicat: 16 05. 2013, 08:51
Actualizat: 03 02. 2019, 18:14

Chelsea Londra a devenit prima echipă din istorie care deține în același timp Liga Campionilor și Liga Europa, după ce a câștigat a doua competiție europeană, miercuri seară, pe Amsterdam ArenA, în fața formației Benfica Lisabona.

Chelsea deține și trofeul Ligii Campionilor, câștigat anul trecut în fața echipei Bayern Munchen, până la finala de anul acesta, programată la 25 mai, pe Wembley, între Bayern Munchen și Borussia Dortmund.

Chelsea a devenit a patra echipă din istorie care a câștigat patru trofee europene, Liga Campionilor, Cupa Cupelor, Liga Europa și Supercupa Europei, alăturându-se astfel formațiilor Ajax, Bayern Munchen și Juventus.

Tehnicianul Rafael Benitez a mai câștigat Cupa UEFA, actuala Liga Europa, în 2004, cu Valencia, devenind al doilea antrenor care câștigă această competiție cu două echipe diferite, după italianul Giovanni Trappatoni.

Dublă campioană a Europei în 1961 și 1962, Benfica se află la a șaptea finală europeană pierdută.

Formația Chelsea Londra a câștigat Liga Europa, după ce a învins, miercuri, pe Amsterdam ArenA, echipa portugheză Benfica Lisabona, scor 2-1, golul victoriei fiind marcat de Branislav Ivanovici, în minutul 90+3.