Cinci dintre jucătorii de la Cupa Mondială au evoluat în România
Fundașul Ousmane Viera, 27 de ani, este jucătorul care a evoluat cel mai mult în Liga I dintre cei cinci. El a sosit în România în vara anului 2008, la CFR Cluj. Aici a rămas un sezon, apoi a fost împrumutat la Internațional Curtea de Argeș. Din 2010, după fuzionarea grupării argeșene cu Pandurii, Viera a jucat pentru formația din Târgu Jiu, până în vara anului trecut, când a fost transferat liber de contract în Turcia, la Rizespor.
Viera are în palmaresul său o selecție la echipa națională a Coastei de Fildeș. Formația africană face parte din Grupa C a Cupei Mondiale, alături de naționalele Columbiei, Greciei, și Japoniei
Fundașul stânga Constant Djakpa, 27 de ani, este de asemenea component al naționalei Coastei de Fildeș. La fel ca Viera, el a făcut parte din lotul echipei Pandurii, însă doar de un sezon, 2007-2008, după ce a fost achiziționat din Norvegia, de la Sogndal. Apoi, Pandurii l-a transferat în Germania pentru un milion de euro, fotbalistul semnând un contract cu Bayer Leverkusen. În 2009, Djapka a fost împrumutat două sezoane la Hannover 96, iar din 2011 s-a transferat la Eintracht Frankfurt.
La prima reprezentativă, Djapka a debutat în 2007, pe vremea când juca în România, și are cinci selecții.
Fundașul stânga Alvaro Pereira, 28 de ani, reprezintă unul dintre cele mai de succes transferuri efectuate de CFR Cluj, club care a plătit 2,5 milioane de dolari pentru el formației Argentinos Juniors. După un sezon petrecut în Liga I, 2008-2009, în care s-a remarcat și prin evoluțiile din Liga Campionilor, Pereira a fost transferat de FC Porto pentru 4,5 milioane de euro. În Portugalia, el a stat doi ani, înainte de a face pasul în Serie A, la Internazionale Milano, pentru 10 milioane de euro, din care 20 la sută au revenit ardelenilor, conform contractului avut cu FC Porto. De la începutul lui 2014, Alvaro Pereira este împrumutat la Sao Paulo pentru un an și jumătate.
Pereira este unul dintre jucătorii de bază ai naționalei din Uruguay, pentru care a fost selecționat de 56 de ori. Debutul său în prima reprezentativă a avut loc în 19 noiembrie 2008, cu Franța (scor 0-0), când de asemenea juca în Liga I. Uruguayul face parte din Grupa D, alături de echipele din Costa Rica, Anglia și Italia.
Atacantul Carlo Costly, 31 de ani, a jucat cel mai puțin în România, o jumătate de sezon la FC Vaslui, până în vara anului 2010. El a refuzat să revină la FC Vaslui după vacanța din acel an, susținând că nu și-a primit drepturile salariale de la echipa moldavă. De atunci, Costly a jucat la mai multe echipe, Atlas de Guadalajara (Mexic), Houston Dynamo (SUA), Veria (Grecia), Guizhou Zhicheng (Grecia), iar din ianuarie 2014 evoluează pentru Real Espana, în țara sa natală, Honduras.
Și Costly este un om de bază în echipa națională, el strângând până acum 70 de selecții. Hondurasul este în Grupa E a Cupei Mondiale, alături de Elveția, Ecuador și Franța.
Portarul Beto, 32 de ani, a evoluat în sezonul 2011-2012 sub formă de împrumut la CFR Cluj, venind de la FC Porto. La finalul contractului de împrumut cu formația clujeană, el a fost transferat la Sporting Braga. Din 2013, Beto joacă la FC Sevilla, echipă cu care a câștigat recent Liga Europa. Pentru naționala Portugaliei, Beto a jucat șapte meciuri. Portugalia este Grupa G la Cupa Mondială, alături de Germania, Ghana și SUA.
Niciun fotbalist care face în acest moment parte dintr-o echipă din România nu este prezent la Cupa Mondială, competiție găzduită de Brazilia, în perioada 12 iunie – 13 iulie.