Prima pagină » Sport » Cine e sportivul român care e stabilit în Germania, țara EURO 2024, și vrea să le ofere tricolorilor lui Edi Iordănescu vin de la Buzău

Cine e sportivul român care e stabilit în Germania, țara EURO 2024, și vrea să le ofere tricolorilor lui Edi Iordănescu vin de la Buzău

Jucătorul de tenis de masă evoluează în Bundesliga de mult timp și e calificat și la simplu și la dublu mixt la Jocurile Olimpice.

Parcursul excepțional al naționalei de fotbal a României în Germania l-a făcut de două ori mândru pe Ovidiu Ionescu. În primul rând pentru că e român și în al doilea că el este stabilit de mulți ani în Germania, evoluând pentru cluburile de tenis de masă din Bundesliga.

Dacă ar putea, i-ar invita pe jucători la el, să îi servească cu mâncărurile și băuturile cu care i-a cucerit deja pe colegii nemți: vinul de Buzău și babicul! El recunoaște că are acasă vin, dar mai mult pentru că le place coechipierilor săi: „Nu sunt un fan atât de mare al vinului, dar cu siguranță persoanele din Germania, de la echipa unde-l joc, îl savurează, așa că de fiecare dată când am ocazia iau câte o sticlă cu mine și o împart cu ei. Poate și o țuică, o vișinată, câteodată e bine să-ți aduci aminte și de locurile în care te-ai născut”.

Calificat în două probe la Jocurile Olimpice la tenis de masă, individual și dublu mixt, Ovidiu Ionescu spune că experiența căpătată în Germania a fost decisivă pentru rezultatele sale. Pentru el, să ajungă în acel campionat a fost, se poate spune, ceva predestinat, căci de mic a fost atras de limba germană. „Germania este un pic diferită față de România, dar acolo este liga cea mai puternică în tenisul european la ora actuală așa că acest lucru mă ajută să cresc și să-mi îmbunătățesc jocul. Când eram micuț, aveam 6-7 ani, schimbam canalele la televizor și dintr-o dată am auzit limba germană și am zis că limba asta vreau s-o învăț. Eram și fan Michael Schumacher, cred că există semne întotdeauna și cred că pentru mine a fost acesta”, a declarat Ovidiu Ionescu.

Mâncarea e un lucru pe care cu siguranță l-aș lua cu mine. Eu mă descurc să gătesc, dar fiind de la Buzău, babicul e specialitatea noastră. De asemenea, covrigii de Buzău, întotdeauna când vin acasă sunt primele lucruri pe care le încerc și pe care părinții mei le aduc cu ei – Ovidiu Ionescu

Daniel Georgescu este jurnalist în mediul online de cinci ani, dar a lucrat și în presa scrisa locala, fiind născut in apropiere de Bucuresti. S-a mutat în Capitală și a fost acceptat la Gândul, ... vezi toate articolele

Citește și