COG pune DECLINUL Germaniei la Jocurile Olimpice pe seama FINANȚĂRII ineficiente a sporturilor

Publicat: 13 08. 2024, 17:31
Actualizat: 16 08. 2024, 04:26
Sursa foto: Profimedia

Comitetul Olimpic German (COG) acuză utilizarea ineficientă a finanţării sportive pentru performanțele slabe ale Germaniei la Jocurilor Olimpice de la Paris.

Germania a obţinut 12 medalii de aur, 13 de argint şi 8 de bronz la Jocurile Olimpice din Paris, cea mai slabă performanță de la reunificarea ţării în 1990.

Statul a cheltuit aproape de două ori mai mult per medalie, comparativ cu Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio, când investiţia a fost de 2,2 milioane pe medalie pentru cluburile sportive. Investiţia a crescut la 3,2 milioane de euro la Tokyo, respectiv la 3,7 milioane de euro la Paris. În timp ce finanţarea generală ajustată cu inflaţia a crescut în ultimul deceniu de la 44 de milioane de euro la 60 de milioane de euro, succesul la Jocurile Olimpice este în declin.

„Finanţarea sportului german este ineficientă şi nu contribuie la dezvoltarea durabilă a sportivilor care se antrenează în disciplinele olimpice. Birocraţia pune piedici eforturilor statului de a-și realiza obiectivele. Este nevoie de acţiune la toate nivelurile. Avem nevoie de mai mulţi formatori şi de o plată mai bună pentru antrenori ca să fie motivați”, atrag atenția specialiștii COG, potrivit cotidianului General-Anzeiger.

Federaţia germană de atletism a primit cei mai mulţi bani pe parcursul perioadei 2021-2023, dar a adus acasă doar patru medalii de la Paris. Promovarea viitoarei generaţii a eşuat deoarece tot mai puţini tineri  se înscriu la şcolile cu profil sportiv.