Concurență INTERNAȚIONALĂ pentru Simone Tempestini la Raliul Maramureșului

Publicat: 29 05. 2024, 18:51

De 8 ori campion național absolut la raliuri, Simone Tempestini, va avea concurență internațională la cea de-a treia etapă a sezonului, un total de 53 de echipaje din 5 țări fiind înscrise la Raliul Maramureșului, care va debuta joi seară cu startul festiv din centrul istoric al municipiului Baia Mare.

Cu două victorii din trei posibile pe asfaltul din Maramureș, Simone are nevoie de un nou success în weekend pentru a reveni în fruntea clasamentului general provizoriu din Campionatul Național de Raliuri Betano 2024. Alături de copilotul Sergiu Itu, acesta se va afla la bordul unui spectaculos model Porsche 997 RGT.

Concurență internațională pentru Simone Tempestini la Raliul Maramureșului

Runda va avea un total de 9 probe speciale, exclusiv pe asfalt, și va avea și câteva noutăți față de edițiile precedente. O probă de noapte pe Gutin, dar și două probe super speciale, pe traseu urban, în Sighetu Marmației și Baia Mare, traseul total al raliului urmând să aibă 126 de kilometri.

„E un raliu interesant pentru mine, un rezultat bun mi-ar da încredere pentru ce va urma pentru mine în lunile iunie și iule, când avem un program încărcat atât pe plan intern, cât și internațional”, a spus Tempestini, care imediat după Maramureș va pleca spre Scandinavia, acolo unde e programată o etapă din Campionatul European.

Raliul Maramureșului va aduce, pe lângă echipajele autohtone, inclusiv din afara granițelor țării, piloți din Bulgaria, Franța, Germania, Ungaria și Slovacia fiind înscriși la start. Printre aceștia se numără și campionul en-titre al Bulgariei, Martin Surilov, dar și Eliott Delecour, fiul legendarului vicecampion mondial WRC, Francois Delecour. Andrei Gîrtofan, Bogdan Cuzma și Adrian Teslovan sunt piloții români care luptă pentru podiumul final.

Etapa va debuta joi seară cu startul festiv, iar vineri sunt programate primele probe speciale, urmând ca sâmbătă seară, raliul să se încheie cu super speciala din centrul orașului.

Simone Tempestini va pleca imediat după în Norvegia, unde are programat un raliu de pregătire pe macadam pentru a treia etapă din Campionatul European de Raliuri, din Suedia, organizată în perioada 13-15 iunie. Pilotul de la Napoca Rally Academy are deja o victorie în competiția continentală din acest sezon, fiind considerat unul dintre favoriții la marele trofeu.