Continuă tensiunile dintre jucătoarele de tenis. Ce îi reproșează Danielle Collins Igăi Swiatek. „Unii sunt într-un fel în fața camerelor”

Publicat: 01 08. 2024, 09:55
Actualizat: 01 08. 2024, 11:58

This browser does not support the video element.

Continuă tensiunile din tenisul feminin în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, iar de această dată, protagoniste au fost Danielle Collins (SUA, 9 WTA) și liderul mondial, poloneza Iga Swiatek.

Meciul din sferturi dintre cele două a început perfect pentru Swiatek, care s-a desprins rapid, câștigând primul set cu 6-1. Collins, însă, nu s-a lăsat mai prejos și a câștigat al doilea set cu 6-2. Acesta a fost, de altfel, singurul set pierdut până acum de liderul mondial în turneul olimpic.

În decisiv, însă, la 4-1 pentru Swiatek, Danielle Collins s-a retras, acuzând o accidentare. Cel mai probabil a fost vorba despre o problemă în regiunea abdominală, notează Tennis Now.

Setul al treilea a fost tensionat încă de la început. În primul game, Collins a trimis o minge spre adversară, iar Swiatek a căzut în genunchi. Deși nu este împotriva regulamentului, nu este recomandat ca jucătorii să apeleze la astfel de lovituri.

La finalul meciului, după ce Collins a anunțat că se retrage, cele două au dat mâna la fileu și au schimbat câteva cuvinte. Se pare că Swiatek i-ar fi spus adversarei că îi pare rău că meciul s-a terminat așa, dar Collins nu a fost deloc impresionată de acest lucru, acuzând-o, ulterior, de ipocrizie pe ocupanta locului 1 WTA.

Danielle Collins: Unii se comportă într-un fel în fața camerelor și în alt fel în vestiar

Discuția de la fileu s-a terminat cu Swiatek stând cu brațele întinse spre Collins, părând că nu înțelege exact ce îi reproșează jucătoarea din Statele Unite.

Aceasta din urmă a făcut lumină după meci și a explicat că a fost deranjată că liderul mondial i-a spus că îi pare rău de accidentarea sa, când de fapt, spune Collins, lucrurile nu ar sta deloc așa.

„I-am spus lui Iga că nu trebuie să fie atât de nesinceră în legătură cu accidentarea mea. Sunt o mulțime de oameni care arată lucruri în fața camerelor și sunt diferiți în vestiar. Nimeni nu trebuie să fie ipocrit. Ei pot fi așa cum sunt, pot accepta asta. Nu am nevoie de falsitate”, a explicat Collins ulterior.

A doua controversă în tot atâtea zile

Acestea nu sunt primele replice acide ale jucătoarelor. Cu o zi înainte, Emma Navarro și Qinwen Zheng au avut și ele un schimb de replici.

De altfel, Swiatek urmează să joace în semifinale cu Qinwen Zheng, care a trecut în sferturi de Angelique Kerber, fost număr 1 mondial. Angelique Kerber a anunțat recent că își încheie cariera după Jocurile Olimpice.

Sursa foto: Profimedia; Sursa video: X