Prima pagină » Sport » Copos, despre Dosarul Transferurilor: S-ar putea să se termine procesul foarte repede

Copos, despre Dosarul Transferurilor: S-ar putea să se termine procesul foarte repede

Copos, despre Dosarul Transferurilor: S-ar putea să se termine procesul foarte repede
Fostul acționar majoritar al FC Rapid George Copos a declarat, luni, la Curtea de Apel, unde s-a prezentat pentru un nou termen în dosarul transferurilor, că este posibil ca procesul să se termine foarte repede, și anume în această lună.

Fostul acționar majoritar al FC Rapid George Copos a declarat, luni, la Curtea de Apel, unde s-a prezentat pentru un nou termen în dosarul transferurilor, că este posibil ca procesul să se termine foarte repede, și anume în această lună.

„Respect instanța, sunt două judecătoare inteligente care cunosc foarte bine dosarul și atunci sunt mai încrezător. S-ar putea să se termine procesul foarte repede, poate chiar în luna decembrie. Vom vedea”, a spus Copos. „Personal cred că aș face mai multe investiții, aș crea mai multe locuri de muncă și aș putea duce mai mulți bani la bugetul de stat decât să vin în fiecare săptămână aici”, a adăugat el.

Georghe Copos, care a venit la Curtea de Apel sprijinit într-o cârjă, ca urmare a unei operații la ligamentele piciorului drept, a mai afirmat că în perioada în care a fost el la Rapid nu s-a comis nicio infracțiune. „La Rapid, în toată perioada în care eu am fost acolo nu s-a făcut niciun fel de infracțiune. Toate contractele și facturile s-au făcut prin sistemul bancar, deci nu există niciun fel de infracțiune”, a menționat el.

La Curtea de Apel București este programat, luni, un nou termen în dosarul celor opt oameni de fotbal judecați pentru fapte de corupție în legătură cu transferul mai multor jucători în străinătate.

La 20 mai, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis să trimită dosarul transferurilor de jucători, pentru rejudecare, la Curtea de Apel București, instanță care, în noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei și opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecați pentru înșelăciune. Instanța supremă a admis atunci recursurile făcute de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și de Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan și Victor Becali, Jean Pădureanu și Gheorghe Nețoiu și a desființat „în totalitate” decizia prin care aceștia au fost condamnați de Curtea de Apel București în 12 noiembrie 2012.

Tribunalul București i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toți cei opt inculpați din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan și Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Nețoiu și Gheorghe Popescu. Decizia a fost contestată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la Curtea de Apel București, care în 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse între și opt ani de închisoare cu suspendare sau cu executare.

Ioan Becali a fost condamnat atunci la opt ani de închisoare cu executare, Victor Becali și Cristi Borcea au primit câte șapte ani de închisoare cu executare, George Copos – cinci ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica – patru ani cu executare, iar Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu și Gigi Nețoiu – câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu și Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005. Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca – realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid București la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Oțelul Galați la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistrița la VfB. Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo București (împrumutat la FC Argeș Dacia Pitești) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo București la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo București la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean – din august 2003, de la Gloria Bistrița la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid București la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo București la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 și Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo București, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Citește și