Corina Căprioriu, medalie de aur, la Grand Prix de judo de la Qingdao

Publicat: 30 10. 2013, 14:19
Actualizat: 13 02. 2016, 18:49

Corina Căprioriu a debutat în competiție în grupa D, cu victorie în fața chinezoaicei Tonjuan Lu, iar în semifinale a eliminat-o pe sportiva braziliană Tamires Da Silva. În finală, Căprioriu s-a duelat tot cu o braziliancă, Rafaela Silva, pe care a învins-o, obținând medalia de aur.

Tot la categoria 57 de kilograme, Loredana Ohâi a învins-o în prima luptă din grupa B, pe Meihua Jin (China), dar apoi a cedat în fața rusoaicei Irina Zabludina. În recalificări, Ohâi a obținut victoria în fața chinezoaicei Ying Zhou, iar pentru medalia de bronz a luptat cu judoka Tamires Da Silva (Brazilia), fiind învinsă.

La categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a debutat cu victorie în grupa D, în fața chinezoaicei Yahong Jiang. În semifinale, Ungureanu a fost învinsă de rusoaica Alesya Kuznețova, iar în recalificări, în lupta pentru medalia de bronz, a cedat în fața sportivei Lusine Avakyan (Rusia).

Andreea Chițu, la categoria 52 de kilograme, a învins-o pe Luana Pinheiro (Brazilia), în grupa A, dar a pierdut în semifinale, cu Romy Tarangul (Germania). În recalificări, pentru medalia de bronz, Andreea Chițu a fost învinsă de Milena Mendes (Brazilia).

Monica Ungureanu, Andreea Chițu și Loredana Ohâi au ocupat locul cinci la categoriile lor de greutate.

La competiție participă 162 de sportivi (91 de băieți și 71 de fete) din 13 țări.