Costel Cășuneanu, RECORD al traseului de viteză în coastă de la Sinaia

Publicat: 22 07. 2024, 19:35

Costel Cășuneanu a fost la doar cinci zecimi de secundă de prima victorie din acest sezon, însă se va întoarce de la Sinaia cu recordul de timp la categoria turisme al noului traseu de viteză în coastă din orașul regal.

După ce duminică a fost cel mai rapid la open în manșele de recunoașteri, Cășuneanu a avut o ezitare în prima manșă de concurs, acolo unde a fost cronometrat cu 1:38,766, pierzând secunde importante în drumul spre prima poziție.

Costel Cășuneanu, RECORD al traseului de viteză în coastă de la Sinaia

Pe ultima urcare a zilei, fostul campion de la super rally a impresionat la bordul modelului Skoda Fabia RS și a încheiat cei 2,6 kilometri ai traseului într-un timp spectaculos, 1:33,514, care a devenit astfel și noul reper al etapei de la Sinaia pentru categoria turisme. A avut

În ciuda recordului, Cășuneanu mai avea nevoie de 0,59 secunde pentru a obține victoria deoarece la viteză în coastă nu se iau cea mai bună urcare, ci se cumulează cele două manșe. Pe prima poziție s-a clasat Alexandru Pițigoi, în timp ce podiumul a fost completat de Radu Benea.

Cu locul doi de la Sinaia, pilotul originar din Bacău a ajuns la 60 de puncte în clasamentul general și și-a consolidat poziția secundă cu două etape înainte de final. Ultimele două etape vor avea loc la Baia Mare și Poiana Brașov.

„A fost o etapă spectaculoasă, Sinaia rămâne una dintre preferatele mele. Publicul a fost fenomenal, competiția dintre noi la fel, toți am luptat pentru fiecare secundă.

Sunt mulțumit per total. Am recordul la turisme, locul 2 la categorie și primul la grupă. Deja mă gândesc la următoarea etapă”, a spus Cășuneanu.

În septembrie, acesta va reveni la etapa de viteză în coastă de la Baia Mare, acolo unde acum doi ani a câștigat, deși avea o mână în gips. Până atunci, pilotul de la Impuls Leasing Team va concura la Super Rally Timișoara, în perioada 9-10 august.